ΑθλητικάΕλλάδα

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα τιμηθεί από την Ευρωλίγκα

diamantidisvasikiΟ Δημήτρης Διαμαντίδης θα τιμηθεί από την Ευρωλίγκα την επόμενη Παρασκευή στον αγώνα με τη Τσεντεβίτα και στο video που ετοίμασε μιλάνε γι’ αυτόν με κολακευτικά λόγια οι Ομπράντοβιτς, Αλβέρτης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο!

Το Euroleague magazine αφιέρωσε ένα εξάλεπτο αφιέρωμα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού έχοντας πέντε εκλεκτούς καλεσμένους για να μιλήσουν γι’ αυτόν.

“Μακάρι να του αλλάξει γνώμη ο Τζόρτζεβιτς”

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε ίσως τις πιο δυνατές ατάκες για τον πρώην “αρχηγό” του: “Ηταν πολύ εύκολο για μένα να αποφασίσω να τον υπογράψω. Δεν ήταν έτοιμος να είναι σημαντικός παίκτης από το ξεκίνημα. Αυτή ήταν η δουλειά η δική μου και του σταφ. Του είπαμε ότι δεν έχουμε χρόνο και πρέπει να γίνει ηγέτης αμέσως. Σε υπογράψαμε γι’ αυτό το λόγο”.

Σχετικά με την επίδραση του και στα αποδυτήρια, σχολίασε: “Ολοι καταλαβαίνουν την ποιότητα του ως άνθρωπος. Προσπαθεί να βοηθήσει τους πάντες στην ομάδα. Κάθε νέος παίκτης που ερχόταν στην ομάδα ήξερε ότι αυτός ήταν ο παίκτης που έπρεπε να μιλήσει αν είχε κάποιο πρόβλημα και τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του είναι η ικανότητα του να καταλαβαίνει το παιχνίδι. Αμυντικά και επιθετικά”.

Σχετικά με την απόφαση του να αποσυρθεί το προσεχές καλοκαίρι, είπε: “Είναι πολύ σοβαρός. Αν πει κάτι πρέπει να τον εμπιστευτείς. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Τζόρτζεβιτς να βρει τρόπο να του αλλάξει το μυαλό. Το εύχομαι αυτό γιατί το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης”

“Ο ορισμός του παίκτη και της ομάδας”

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε ως πρώην συμπαίκτης, προπονητής και τιμ μάνατζερ για τον ερχομό του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό πως “είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για να γίνει σουπερ στάρ. Οταν ήμασταν μαζί στην Εθνική προσπαθούσα να τον πείσω να υπογράψει σε εμάς, αλλά επειδή είναι ταπεινός ως χαρακτήρας δεν ήξερε αν θα πετύχει”.

Ωστόσο, πλέον “δίνει τον ορισμό της ομάδας και του συμπαίκτη. Και στη ζωή, όχι μόνο στο μπάσκετ”.

Ο Φράγκι θυμήθηκε πως “είναι ιδιαίτερος όχι μόνο ως παίκτης, αλλά και ο χαρακτήρας του. Δεν είναι σούπερ σταρ όπως έχουμε συνηθίσει με φωτογραφίες, συνεντεύξεις και μια τρελή ζωή. Είναι ταπεινός και το μπάσκετ είναι η ζωή του. Ο τρόπος που παίζει και οι αντιδράσεις του τον κάνουν σούπερ σταρ”.

“Ενας από τους κορυφαίους…”

Ο πρώην συμπαίκτης του και νυν αντίπαλος του, Βασίλης Σπανούλης τόνισε για τον Διαμαντίδη πως “κάνει πολλές δουλειές που δεν φαίνονται στα στατιστικά. Αλλοιώνει μπάλες, δημιουργεί, κόβει, ποστάρει. Ολα αυτά τον κάνουν σημαντικό για την ομάδα χωρίς να σκοράρει. Είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ο πόιντ γκαρντ που έκανε τις περισσότερες διαφορετικές δουλειές στο γήπεδο”.

Σχετικά με την κληρονομιά που θα αφήσει, ο “Kill-Bill” εξήγησε ότι “δεν είναι εγωιστής και πάντα θυσιάζεται για την ομάδα. Τώρα είμαστε αντίπαλοι, αλλά πάντα θα είναι στο μυαλό μου ότι είναι εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας”.

“Με ένα βλέμμα…”

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την πλευρά του τόνισε πως “όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει. Είναι μια προέκταση του προπονητή στο παρκέ. Ηταν εκπληκτικό να παίζω μαζί του. Εκανε το παιχνίδι πιο εύκολο για μένα. Με ένα βλέμμα του ήξερες τι πρόκειται να συμβεί. Οσα κάνουν άλλοι παίκτες μετά από πολύ καιρό δουλειάς, αυτός το πετύχαινε με ένα βλέμμα. Παίκτες σαν αυτόν κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και εκπληκτική”.

“Εκπληκτικός….”

Τέλος, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σχολίασε για τον Διαμαντίδη: “Ελέγχει όλες τις καταστάσεις σε σημεία κλειδιά του παιχνιδιού. Αμυντικά είναι πολύ καλός, έχει εξαιρετικά χέρια. Και γι’ αυτό είναι εκπληκτικός τόσα χρόνια”.

eurohoops.net

περισσότερα
Back to top button