Ελλάδα

Λάρνακα: Παραδόθηκε στις αρχές ο αεροπειρατής – Πολιτικά τελικά τα κίνητρα (βίντεο)

12931141_998618436882603_4606327685444929239_n

Ύστερα από έξι ώρες περίπου έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναφορικά με την αεροπειρατεία που έγινε σε αιγυπτιακό αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της κυπριακής πόλης.

Ο Αιγύπτιος πρώην αξιωματικός του στρατού παραδόθηκε στις αρχές, αφού αποχώρησαν όλοι οι όμηροι, επιβάτες και πλήρωμα.

 

Αναλυτικά το χρονικό της αεροπειρατείας

Συναγερμός έχει σημάνει στις κυπριακές αρχές, καθώς προσγειώθηκε αεροπλάνο με έναν αεροπειρατή στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο μεταφέρει 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Πρόκειται για αιγυπτιακό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια – Κάιρο.

Ο αεροπειρατής του αιγυπτιακού αεροσκάφους προτίθενται να ελευθερώσουν γυναίκες και παιδιά μόνο αιγυπτιακής καταγωγής ύστερα από επαφές που είχαν με τις Αρχές.

Ο ίδιος απειλεί να ανατινάξει  τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά.  Στο αεροπλάνο παραμένουν μόνο 4 επιβάτες και το πλήρωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής Αιγυπτιακής καταγωγής προέβη σε αυτήν την ενέργεια για να παραδοθεί στην Κύπρια πρώην γυναίκα του μια επιστολή τεσσάρων σελίδων.

Αρχικά είχε δοθεί από τις αιγυπτιακές αρχές ένα όνομα ενός καθηγητή της Αλεξάνδρειας, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ισχύει.

Επίσης μυστήριο αποτελεί η γυναίκα που έχει έρθει στο αεροδρόμιο στην οποία δόθηκε επιστολή από τον αεροπειρατή με την οποία ζητά την απελευθέρωση ομήρων στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κυπριακό ΥΠΕΞ ο αεροπειρατής είναι ο Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά είναι πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ζητά την απελευθέρωση γυναικών κρατουμένων στην Αίγυπτο καθώς και άσυλο στην Κύπρο.

 

ysterografa.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button