Ελλάδα

Κεφτεδάκια πανέ γεμιστά με κασέρι

keftedakia_pane_66c1fd07b177986e542219fbaafc3d94Υλικά

  • 1 κιλό κιμά (μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
  • 1/4 του φλιτζανιού της κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τρίμματα ψίχας ψωμιού
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αβγό
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μάραθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό κασέρι κομμένο σε κύβους
  • Για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • 2 κρόκους αυγού
  • τριμμένη φρυγανιά

 

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε τα δυο είδη του κιμά, το κρεμμύδι, την κεφαλογραβιέρα, το ψωμί, το μαϊντανό, το σκόρδο, το μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό και το αλατοπίπερο, μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
  2. Κόβετε το κασέρι σε κυβάκια και βάζετε σε κάθε κεφτεδάκι από ένα κομμάτι.
  3. Πανάρετε τα κεφτεδάκια πρώτα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.Τα τηγανίζετε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button