Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ένα παρανοϊκό και καταστροφικό έργο εκτελείται και στον νομό μας (του Δημήτρη Στούμπου)

stoumposdimitris

Αναφέρομαι στον αγωγό φυσικού αερίου, που διασχίζει την χώρα μας χωρίς κανένα κέρδος για τον λαό.
Αντίθετα νεκρώνει εκατομμύρια στρέμματα από τον Έβρο έως την Ηγουμενίτσα .
Τελευταία, για να χρυσωθεί το χάπι και να περάσει χωρίς αντιρρήσεις ,από τους πολίτες , η εταιρεία πρόσφερε , λίγα ψίχουλα (10 εκατομμύρια ευρώ ) για όλη τη Δυτική Μακεδονία και ο δίκαιος
αντιπεριφερειάρχης κατένειμε το ποσό πάρα πολύ δίκαια, δίνοντας στον νομό Καστοριάς από τα 10 εκατομμύρια τα 3 εκατομμύρια .
Η παράκρουση συνεχίζετε με την κατανομή των χρημάτων από τον Δήμο Καστοριάς .
Χρησιμοποιώντας αυτά στην έδρα και σε άλλα διαμερίσματα του Δήμου, που δεν περνάει ο αγωγός από εκεί. Δηλαδή ακούστε λογική του Δήμου.
Ο αγωγός περνάει κατά βάση από Κορησό και Λιθιά και εκεί δεν χρησιμοποιείται η υποτιθέμενη αποζημίωση, αλλά τα δίνει στην αντίθετη πλευρά του δήμου που δε θίγονται καθόλου από τη διέλευση του αγωγού.
Προτείνω στους κατοίκους των χωριών, που περνάει ο αγωγός, να μην το επιτρέψουν, εάν δε γίνουν αντισταθμιστικά έργα στην περιοχή τους και υπενθυμίζω πως αυτό είναι ένα από τα χίλια παραδείγματα, για τη δημιουργία του τέταρτου δήμου στην περιοχή τους.
Αυτό ενισχύει την ανεπάρκεια του δήμου ,σε όλη την επικράτεια του Νομού ,να αντεπεξέλθει ,στα καθήκοντά του.
Έμαθα ότι θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να διορθωθεί η αδικία, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από τους κατοίκους των περιοχών που πλήττει, η διέλευση του αγωγού.

 

 

περισσότερα
Back to top button