Ελλάδα

Δείτε πως είναι σήμερα η Φιφίκα από τον Μπακαλόγατο!

newego_LARGE_t_641_106866363_type13145Έχει χαραχτεί στο μυαλό ως η Φιφίκα από την αγαπημένη ταινία «Της κακομοίρας» ή αλλιώς «Μπακαλόγατο». Ο λόγος για την Νέλλη Παππά που έπαιξε τότε στο πλευρό του Ζήκου- Κώστα Χατζηχρήστου και του Νίκου Ρίζου χαρίζοντάς μας αξέχαστες στιγμές.

Η παλιά ηθοποιός έδωσε μία συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso, όπου μιλάει για όλα. Αναφορικά με τη θρυλική ταινία είπε «Το έργο το είχαμε παίξει και στο θέατρο και πήγε πολύ καλά. Στα γυρίσματα άλλος ξάπλωνε, άλλος κάπνιζε ή έτρωγε και, όταν τον φώναζαν, πήγαινε για τη σκηνή του. Κάποια στιγμή ήμουν σε ένα αυτοκίνητο με τον Νίκο Ρίζο και περιμέναμε να μας καλέσουν για να κάνουμε το πλάνο μας. Και μου έλεγε «κοίτα το φεγγάρι, κοίτα τ’ αστέρια» για να περάσει η ώρα. Ας πούμε, στη σκηνή που είναι ο Χατζηχρήστος κάτω από το σπίτι μου με το γραμμόφωνο, που παίζει «Το νυφικό σου φόρεμα», δεν ήμουν μαζί του και δεν την είδα «ζωντανά». Τώρα, όμως, που τη βλέπω γελάω! Περιττό να σας πω ότι ακόμη με φωνάζουν «Φιφίκα»!

 

Όσο για το ποιος από τους ηθοποιούς της έχει μείνει αξέχαστος… «Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν ευχάριστος εκτός δουλειάς, γλυκός, σεβόταν, αλλά δεν έκανε όλες αυτές τις τσαχπινιές που έκανε στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ηταν αυθόρμητος και δεν φαινόταν ποτέ όταν έβαζε δικά του λόγια εκτός κειμένου. Ολοι οι κωμικοί αυτοσχεδίαζαν, στο θέατρο κυρίως».

tff.gr

περισσότερα
Back to top button