ΓούναΚαστοριά

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην Καστοριά

IMG_1649 copy

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης βρίσκεται σήμερα στην Καστοριά και είχε συναντήσεις με μέλη του κόμματος και με  φορείς της γούνας.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο προσφυγικό, στην κρίση αλλά και σε τοπικά ζητήματα όπως της γούνας, για την οποία δήλωσε ότι  δεσμεύεται ο ίδιος να συνδράμει,  στο  μέτρο που του αναλογεί, ώστε να γίνει  προσπάθεια με  την πρεσβεία μας στην Μόσχας για την  παροχή βίζας στους Ρώσους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

«Η Καστοριά έχει μια μεγάλη δυσκολία με την κρίση που περνάει η γούνα, αλλά έχει επίσης τεράστιες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το 2016 θα αυξηθεί η ροή Ρώσων τουριστών από την Ρωσία στην Ελλάδα. Χρειάζεται όμως και πρόσθετα μέτρα, γιατί η γούνα είναι ένας από τους σημαντικούς εισαγωγικούς κλάδους, ένας από τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που θέλει στήριξη και διευκόλυνση».

Για τον τουρισμό επεσήμανε ότι «η Καστοριά έχει αναπτυξιακή τάση στο θέμα του τουρισμού. Με σχεδιασμό και  με την αξιοποίηση των βελτιωμένων οδικών υποδομών που υπάρχουν, να επενδύσει  στον συνδυασμό της παραγωγής και της ανάδειξης τοπικών προϊόντων και δραστηριοτήτων. Επίσης πρέπει να γίνει αξιοποίηση του ΕΣΠΑ”

Όσο για την επίσκεψη στην πόλη μας ανέφερε, ότι αυτό το ταξίδι θα του δώσει την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές της Καστοριάς, κάτι που δεν μπορούσε τις προηγούμενες φορές που επισκέφτηκε την περιοχή μας ,λόγω βεβαρημένου προγράμματος.
IMG_1654IMG_1651papadimoulis

περισσότερα
Back to top button