Ελλάδα

Πρόσφυγας από τη Συρία κέρδισε το Τζόκερ – Γράφει ο πιτσιρίκος

prosfugeseidomeniΜεγάλη χαρά και συγκίνηση έχει προκαλέσει σε όλους τους Έλληνες η είδηση πως ο μοναδικός νικητής στην κλήρωση του Τζόκερ είναι ένας πρόσφυγας από τη Συρία που βρίσκεται στην Ειδομένη.

Ο Σύρος πρόσφυγας κέρδισε 1,8 εκατ. ευρώ, αφού είχαν προηγηθεί πολλά τζακ ποτ.

Ο πρόσφυγας έπαιξε το Τζόκερ στον Πειραιά, αμέσως μόλις κατέβηκε από το πλοίο που τον έφερε από την Μυτιλήνη, γιατί πάτησε σκατά και σκέφτηκε πως αυτό είναι γούρι.

Τα capital controls δεν θα σταθούν εμπόδιο για τον πρόσφυγα -στο να πάρει τα χρήματά του-, αφού για τους πρόσφυγες ισχύει διαφορετικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης, πρόσφυγας που κερδίζει σε τυχερό παιχνίδι δικαιούται τα χρήματά του σε τράπεζα της Ελβετίας.

Ο Σύρος πρόσφυγας δήλωσε πως θα πάει στην Ελβετία για να πάρει τα χρήματά του αλλά δεν θα μείνει στην Ελβετία ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα του βορά, αφού θεωρεί πως είναι πολύ επικίνδυνες γιατί είναι γεμάτες τρομοκράτες.

Όπως δήλωσε ο Χαλίντ Κολοφαρδί, θα μείνει προσωρινά στην Ελλάδα και σκοπεύει να αγοράσει ένα σπίτι στην Εκάλη και ένα στην Μύκονο.

Αύριο, ο Χαλίντ Κολοφαρδί θα συνάντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα προσπαθήσει να τον πείσει να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Ο Χαλίντ Κολοφαρδί δεν έχει αντίρρηση να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα αλλά θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει πια κάτι με τους πρόσφυγες.

Αυτό που ζητάει ο Χαλίντ Κολοφαρδί είναι οι πρόσφυγες να πάνε στην Τουρκία και στη Συρία, για να είναι η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για να επενδύσει τα χρήματά του.

«Δεν αισθάνομαι ασφαλής με τόσους εξαθλιωμένους πρόσφυγες γύρω μου» δήλωσε ο Χαλίντ Κολοφαρδί.

pitsirikos.net

περισσότερα
Back to top button