Ελλάδα

Φάγατε σκορδαλιά; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από την κακοσμία της αναπνοής

Skordalia-me-karudia-&-amugdalaΤο σκόρδο δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση σε σάλτσες, στο κρέας και πολλά ακόμη πιάτα, όμως η μυρωδιά που αφήνει στο στόμα πολλές φορές μας αποτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική μας.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι δεν χρειάζεται να στερηθούμε το σκόρδο, αφού υπάρχουν αποτελεσματικά τρικ για να αποφύγουμε την άσχημη μυρωδιά μετά την κατανάλωσή του.

AdTech AdΗ άσχημη μυρωδιά της αναπνοής οφείλεται στις θειούχες ενώσεις που περιέχει το σκόρδο. Επειδή ο οργανισμός μας δεν μπορεί να διασπάσει τις θειούχες ενώσεις, απομακρύνονται μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.

Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος στην περίπτωση αυτή είναι να φάτε ένα μήλο, σύμφωνα με έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Οι ερευνητές εξέτασαν πώς επηρεάζουν τα επίπεδα θειούχων ενώσεων διάφορες τροφές μετά την κατανάλωση ωμού σκόρδου και αποδείχθηκε ότι το μήλο εξουδετερώνει τη μυρωδιά πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τροφές που δοκιμάστηκαν.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ένζυμο που υπάρχει στο μήλο αντιδρά με τις σύνθετες ουσίες του σκόρδου, με αποτέλεσμα να τις διασπά και να μην μυρίζει άσχημα το στόμα.

Το πράσινο τσάι, το σπανάκι, ο μαϊντανός και η φρέσκια μέντα φάνηκε να εξουδετερώνουν ως ένα βαθμό τη μυρωδιά του σκόρδου, πιθανώς επειδή περιέχουν πολυφαινόλες, ουσίες που επίσης διασπούν τις θειούχες ενώσεις.

onmed.gr

περισσότερα
Back to top button