ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πολυκάρπη: Η Κρήτη συνάντησε τη Μακεδονία (σειρά φωτογραφιών)

3Ήταν μια μέρα ηλιόλουστη πολύ και η Πολυκάρπη με την Κρήτη γίνανε κολλητοί…

Το Σάββατο το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης, ο Δ/ντής, το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και την τοπική κοινότητα υποδέχθηκαν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς από το16ο Δ.Σ Ρεθύμνου. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την υλοποίηση κοινού σχολικού προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά αξιοποιώντας συχνά τις δυνατότητες της τεχνολογίας για επικοινωνία και συνεργασία από απόσταση και συνεχίζεται και φέτος. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών/τριών με την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο περιοχών και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας.

Το Δημοτικό Σχολείο της Πολυκάρπης μέσω του παραπάνω προγράμματος, γίνεται γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στη Μακεδονία και την Κρήτη, ανάμεσα στην Καστοριά και το Ρέθυμνο, συνεχίζει τους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς που μας συνδέουν από την αρχαιότητα, με αποκορύφωμα την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα, όπου 3.000 περίπου Κρήτες ήρθαν, πολέμησαν για τη Μακεδονία και πολλοί από αυτούς πότισαν με το αίμα τους τα χώματα της μακεδονικής γης.

Σε μια άριστα οργανωμένη εκδήλωση το σχολείο κυριολεκτικά άνοιξε τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά και γέμισε με χρώματα, μουσικές, μυρωδιές, συναισθήματα, μνήμες. Όλοι οι παρευρισκόμενοι απολαύσαμε και χαρήκαμε μια εκπληκτική γιορτή, πολύ συγκινητική και ζεστή, στην οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων παρουσίασαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, τραγούδησαν, χόρεψαν , αντάλλαξαν δώρα και ευχές.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια:

Πρώτα απ’ όλα στους εκπαιδευτικούς του Δ.Σ Πολυκάρπης για την ιδέα και την πρωτοβουλία τους να εκπονήσουν το διασχολικό αυτό πρόγραμμα με πολλή διάθεση και μεράκι και με ουσιαστικά εκπαιδευτικά και μορφωτικά αποτελέσματα.

Σε όλα τα παιδιά του σχολείου για την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών τους δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος

Στο Σύλλογο Γονέων και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, οι οποίοι αναγνώρισαν την εκπαιδευτική και πολιτιστική σημασία του προγράμματος και συνέβαλλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.

Στο δήμο Καστοριάς που υποστηρίζει ηθικά και υλικά τις εκπαιδευτικές δράσεις των σχολικών μονάδων.

 

Ο Δ/ντής Π.Ε Καστοριάς                                                    Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Καστοριάς

 

Γεώργιος Μασλάρης                                                                   Αλίκη Καζταρίδου

1 2 4 5 7 8 9 10 11 12 13 14jpg 15 16 17 18 19

περισσότερα
Back to top button