Καστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Έως το τέλος Απριλίου η τοποθέτηση διοικητή στο Νοσοκομείο Καστοριάς”

dd857294caf2ab31746fa015c58cde2a_LΣε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμων και επικουρικών γιατρών, διαβεβαίωσαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, και ο διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου, κυρίως σε ό,τι αφορά την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, τέθηκαν επί …τάπητος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή την επίσκεψη της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, και του διοικητή της 3ης ΥΠΕ, (Υγειονομικής Περιφέρειας) Γιώργου Κίρκου, στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού. Τόσο η κ. Τελιγιορίδου όσο και ο κ. Κίρκος διαβεβαίωσαν πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες των εργαζομένων, αλλά και η ποιότητα παροχής Υγείας στους πολίτες της Καστοριάς, αφού ήδη έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη μόνιμων και επικουρικών γιατρών, που θα καλύψουν τις μεγαλύτερες ανάγκες.

teligioridou nosokomeio synantisi

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, όπως υποστήριξαν, θα συνεπικουρήσει και η απόφαση που ελήφθη για επιμήκυνση της θητείας των επικουρικών γιατρών από ένα σε τρία έτη, αλλά και η απόφαση για οικονομική ενίσχυση των γιατρών που θα εργαστούν στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, που ελήφθη από την Περίφερεια.

teligioridou nosokomeio synantisi 2

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν αναφορές για το θέμα της διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο εξακολουθεί να είναι «ακέφαλο», με την κ. Τελιγιορίδου να δηλώνει πως έως το τέλος Απριλίου θα γίνει τοποθέτηση Διοικητή, ενώ έως τότε γίνεται προσπάθεια να παραμείνει ο εκτελών χρέη Διοικητή, Μάριος Τζιάμαλης.

teligioridou nosokomeio synantisi 3

Σε εκκρεμότητα, εν τω μεταξύ, είναι το ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, το οποίο ζήτησαν οι φορείς της Καστοριάς, με τη βουλευτή, ωστόσο, να μην είναι σε θέση να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

teligioridou nosokomeio synantisi 4

περισσότερα
Back to top button