Καστοριά

Με επιτυχία η εφαρμογή του σεναρίου απεγκλωβισμού θύματος από οικία στην κοινή άσκηση του ΕΤΑΚ με την Πυροσβεστική (φωτογραφίες)

DSCN4502

Με μεγάλη επιτυχία εφαρμόστηκε σήμερα από τα μέλη του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών το σενάριο απεγκλωβισμού θύματος από οικία που κατέρρευσε μετά από σεισμό, στο πλαίσιο της άσκησης που πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, στη συνοικία Απόζαρι.

Όπως προέβλεπε το σενάριο τα μέλη του ΕΤΑΚ διείσδυσαν σε κτίριο το οποίο είχε πληγεί από σεισμό και προέβησαν στη διάσωση του εγκλωβισμένου θύματος, που υπέστη τραυματισμούς και το μετέφεραν στο ασθενοφόρο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες.

Ο πρόεδρος του ΕΤΑΚ, Μπάμπης Σαββίδης, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά η ομάδα μας αποδέχθηκε την πρόταση της Πυροσβεστικής για μία κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης θυμάτων. Σκοπός μας, μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, είναι να ελέγχουμε την ετοιμότητά μας, αλλά και να ενισχύουμε τη συνεργασία μας με τους φορείς που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για μαζικές καταστροφές. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα».

 
DSCN4515 DSCN4531 DSCN4536 DSCN4543 DSCN4537

 

 

 

περισσότερα
Back to top button