Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ερώτηση της Μ. Αντωνίου για την άγονη αεροπορική γραμμή Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά   

aerodromioaristotelis2

Ερώτηση κατέθεσε η Μαρία Αντωνίου για την αεροπορική άγονη γραμμή Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά, έπειτα από τις προαναγγελίες του Υπουργού Μεταφορών για περικοπές σε αεροπορικές άγονες γραμμές.

 

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2016

Αρ.Πρωτ.: 4137                                                         

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η 

Προς: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη 

Θέμα: «Διατήρηση Άγονης Αεροπορικής Γραμμής Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι πληροφορίες, τα δημοσιεύματα και οι αναφορές για προθέσεις και προαναγγελίες του Υπουργείου να γίνουν περικοπές σε άγονες αεροπορικές γραμμές. Έγινε μάλιστα λόγος για κατάργηση της επιδότησης σε «πτήσεις-ρουσφέτια».

Η διαβεβαίωση που υπάρχει ότι θα διατηρηθούν οι πραγματικά άγονες γραμμές που εξυπηρετούν ακριτικές περιοχές σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί εφησυχασμό.

Είναι γνωστό ότι στην Καστοριά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κυριαρχεί ο κλάδος της Γουνοποιίας, ο οποίος, παρά τις δυσκολίες και τις κρίσεις που παρουσιάζονται ανά περιόδους, αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης στην ακριτική μας περιοχή.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ιδιαίτερη  σημασία της γραμμής για την ανάπτυξη  της περιοχής με βάση το δίπτυχο «Γούνα–Τουρισμός» για την εξυπηρέτηση επιβατών και του εμπορίου Γούνας, όπως και άλλων εξαιρετικών τοπικών προϊόντων της περιοχής.
Επειδή υπάρχει έντονη η ανησυχία των φορέων και των κατοίκων της περιοχής από την έντονη φημολογία κατάργησης Άγονων Αεροπορικών Γραμμών.

Επειδή τόσο ο κλάδος της Γουνοποιίας, όσο και ο αναπτυσσόμενος τομέας του Τουρισμού αποτελούν ένα ζωτικής σημασίας οικονομικό δίπτυχο για την Καστοριά.

Επειδή η τακτική αεροπορική σύνδεση στην ακριτική περιοχή της Καστοριάς αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής συνοχής για την άρση της γεωγραφικής απομόνωσης αλλά και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και προώθησης των εξαγωγών.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με βάση και τις πρόσφατες προαναγγελίες σας, για την άγονη γραμμή Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 Μαρία B. Αντωνίου

 

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button