ΑγροτικάΕλλάδαΚαστοριά

Ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει αύριο τους αγρότες με 27,9 εκατ. ευρώ – Ψηλά στη λίστα η Καστοριά

elga_madata_213780945

Συνεπής προς τον προγραμματισμό των μηνιαίων πληρωμών που έθεσε σαν στόχο και υλοποιεί  ήδη, ο ΕΛ.Γ.Α προχωρά σε μια ακόμα πληρωμή ύψους 27.974.455,60 η οποία αφορά κυρίως αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστη η φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο 15.074  δικαιούχων μέσα στο 2015.

Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημίωσης συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλης , με τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους του να εισπράττουν συνολικά 4.820.026,16 ευρώ,  ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκονται επίσης οι Νομοί Λάρισας, Ημαθίας, Έβρου, Κορινθίας και Καστοριάς.

Με τις διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής προς την τράπεζα Πειραιώς να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, η ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς είναι η Τρίτη 22 Μαρτίου 2016.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των εκκαθαρίσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα έτσι ώστε, σταδιακά αλλά χωρίς καθυστερήσεις, να αποζημιωθεί το σύνολο των δικαιούχων παραγωγών και να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή της αγροτικής δραστηριότητας της χώρας.

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά Νομό πατήστε εδώ.

elga.gr

περισσότερα
Back to top button