ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Νένα Νικολαΐδου: Η Καστοριανή αρχηγός του Ολυμπιακού (συνέντευξη)

56432

Η Νένα Νικολαΐδου μίλησε στο Sport24.gr για το εντυπωσιακό αήττητο σερί της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 18-0. “Στόχος μας το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, μυστικό η χημεία μας”, δήλωσε.

 

Παρθένα Νικολαΐδου είναι η δεύτερη αρχηγός του Ολυμπιακού, αποτελώντας την σέντερ της ομάδας πίσω από την Χάλι Κριστόφερσον. Η έμπειρη μπασκετμπολίστρια αποτελεί ενεργό μέλος των “ερυθρολεύκων”, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αήττητοι, με το εντυπωσιακό 18-0. Οι Πειραιώτισσες έδειξαν με επιβλητικό τρόπο πως είναι μία κλάση πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Νένα Νικολαΐδου μίλησε στο Sport24.gr για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και για το εντυπωσιακό αήττητο που σημείωσε: “Το αήττητο δεν ήταν στόχο μας στην έναρξη της σεζόν, αλλά ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία μέσα στην χρονιά. Είδαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, είδαμε πως μπορούμε να κυριαρχήσουμε στα παιχνίδια μας, βρήκαμε ρυθμό σαν ομάδα και δώσαμε όλες μας τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Το 18-0 είναι όντως κάτι το εντυπωσιακό, μας ικανοποιεί, δείχνει την δυναμική μας σαν ομάδα, αλλά ο μεγάλος μας στόχος φέτος είναι το Νταμπλ στην Ελλάδα. Θέλουμε να κατακτήσουμε τόσο το Πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο”.

“Ξεχωρίζουμε σαν ομάδα, ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα φέτος”

Για το αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει σαν κλάση από τις υπόλοιπες ομάδες, μας τόνισε: “Σίγουρα σαν ομάδα διαθέτουμε μία μεγάλη δυναμική, έχουμε ταλέντο και ποιότητα, ξεχωρίζουμε, αλλά τα πάντα θα κριθούν στα πλέι-οφ. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν ανταγωνιστική. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική είδαμε πως κρίθηκαν οι θέσεις για την τελική κατάταξη. Με εξαίρεση τον Άρη Πετρούπολης που αγωνίστηκε δίχως ξένες, οι υπόλοιπες ομάδες έδειξαν καλά δείγματα”.

“Έχουμε χημεία, ομοιογένεια και ποιότητα στο ρόστερ μας”

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα παιχνίδια του φέτος και σε αυτό έχει παίξει ρόλο η χημεία που υπάρχει στην ομάδα: “Το μυστικό μας είναι πως διαθέτουμε εξαιρετική χημεία σαν ομάδα. Όλα τα μέλη της ομάδας γνωριζόμαστε χρόνια, ξέρουμε η μία το παιχνίδι της άλλης, έχουμε καλές σχέσεις μεταξύ μας, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Παίζουμε η μία για την άλλη. Έχουμε ομοιογένεια σαν σύνολο και αυτό μας βοηθά. Σίγουρα διαθέτουμε και ένα ισχυρό ρόστερ με δύο σπουδαίες Αμερικανές παίκτριες, όπως την Τζόνσον και την Κριστόφερσον. Στην ομάδα μας προστέθηκαν η Χατζηνικολάου και η Χαλιβέρα και δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό σύνολο σαν ομάδα, ένα ρόστερ γεμάτο και με ποιότητα σε όλες τις θέσεις”.

“Υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη όταν παίζεις για τον Ολυμπιακό”

Η Ελληνίδα σέντερ της ομάδας παραδέχθηκε πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από την στιγμή που εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό: “Σίγουρα υπάρχει μία μεγαλύτερη ευθύνη από την στιγμή που το Ελληνικό έγινε Ολυμπιακός. Αγωνιζόμαστε σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα, η φανέλα του Ολυμπιακού έχει τεράστια ιστορία και όλοι μας στην ομάδα θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας πρωταθλητισμό, φέρνοντας τίτλους στον Ολυμπιακό. Στόχος μας είναι το Νταμπλ. Σίγουρα υπάρχει πίεση, ένα “πρέπει” για τους τίτλους, τόσο για το Πρωτάθλημα, όσο και για το Κύπελλο. Όλοι μας κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, μεγαλύτερη και από τις προηγούμενες σεζόν, ώστε να τελειώσουμε την σεζόν πανηγυρίζοντας και τους δύο τίτλους. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

“Να διατηρήσουμε την αγωνιστική μας φιλοσοφία”

Η Παρνθένα Νικολαϊδου αναφέρθηκε και στο πως πρέπει να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός το υπόλοιπο της σεζόν για να φτάσει στο πολυπόθητο Νταμπλ στην Ελλάδα: “Στα play off, στην αρχή, θα αντιμετωπίσουμε τον Κρόνο στα προημιτελικά. Σίγουρα είμαστε φαβορί, αλλά θα πρέπει αυτό να το δείξουμε και στην πράξη. Στην συνέχεια θα πρέπει να διατηρήσουμε την αγωνιστική μας φιλοσοφία για να φτάσουμε ως το τέλος. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό έως και τους τελικούς του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το Κύπελλο, είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και θα πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικές. Είναι νοκ-άουτ παιχνίδια και αν δεν εμφανιστείς με συγκέντρωση αυτό μπορεί να σου κοστίσει. Ας μην ξεχνάμε πως πριν μερικά χρόνια, το 2013, πήρε τον τίτλο ο Πρωτέας Βούλας που αγωνιζόταν στην Α2. Αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε, θα πάρουμε το Κύπελλο στην Λευκάδα”.

 

sport24.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button