Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Έρχονται γιατροί στο νοσοκομείο Καστοριάς

NOSOKOMEIO-2

Την πρόθεσή της να επιχορηγήσει κάθε θέση επικουρικού γιατρού με 500 ευρώ μηνιαίως για τριετή θητεία, γνωστοποίησε στον

αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος για θέματα Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης.

Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας και στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, Θεμιστοκλής Μουμουλίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Γιώργος Ντζιμάνης, Γρεβενών, Χρήστος Μπγιάλας, και Καστοριάς, Τελιγιορίδου Ολυμπία, συζητήθηκε το θέμα ενίσχυση των δομών Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης στελέχωσης των νοσοκομείων της Περιφέρειας, τόσο με επικουρικούς, όσο και με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας , χαιρετίζοντας την πρόθεση της Περιφέρειας για επιχορήγηση των θέσεων επικουρικών γιατρών, ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές ότι τα νοσοκομεία της Μακεδονίας έχουν ήδη καταθέσει μέσω της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας τις ανάγκες τους σε επικουρικούς γιατρούς, θέσεις οι οποίες, όπως είπε, καλύπτονται προοδευτικά από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.
Επιπλέον, το νοσοκομείο της Καστοριάς θα ενισχυθεί με έναν Εντατικολόγο, έναν Καρδιολόγο και έναν νοσηλευτή ΔΕ, μέσω της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής της.
Όσο αφορά στο λοιπό επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται η ανάρτηση της σχετικής προκήρυξης, η οποία αφορά στην κάλυψη 585 θέσεων πανελλαδικά, εκ των οποίων οι 21 θα είναι σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Αναφορικά με το λοιπό μόνιμο προσωπικό είναι ήδη σε εξέλιξη προκηρύξεις, μέσω των οποίων θα καλυφθούν 29 θέσεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όπως είπε ο κ. Πολάκης, στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι προκηρύξεις για την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Από τις προκηρύξεις αυτές 91 θέσεις γιατρών, 110 θέσεις νοσηλευτών και 65 θέσεις λοιπού προσωπικού θα αφορούν νοσοκομεία της 3ης Υ.ΠΕ. Ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε στοιχεία και για την επιχορήγηση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Συνολικά, τα πέντε Νοσοκομεία έλαβαν το 2015, 14.094.705 ευρώ, ενώ, όπως είπε, το ποσό που είχε προβλέψει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και παρέλαβε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , ήταν 10.555.087 ευρώ. Η επιχορήγηση για το 2016 προβλέπεται υψηλότερη και συγκεκριμένα 14.265.199 ευρώ.

dikaiologitika.gr

περισσότερα
Back to top button