ΑγροτικάΚαστοριά

Εγκρίσεις για 81 αιτήσεις αντιχαλαζικών από τον ΕΛΓΑ – Και για Καστοριά

817AE81A4E6FFE460B19C9E7149DA4C6

Την έγκριση αιτήσεων για 81 αγροτεμάχια φυσικών και νομικών προσώπων για επιχορήγηση εγκατάστασεων αντιχαλαζικών διχτυών, συνδυαστικών εγκαταστάσεων (αντιχαλαζικού διχτυού και αντιβροχικής μεμβράνης) καθώς και αντιπαγετικών ανεμιστήρων
, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου 2016, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

 

Κοντονής Γιώργος

Το συνολικό ποσό έγκρισης επιχορήγησης, που βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του ΕΛ.Γ.Α, ανέρχεται στα 796.323 ευρώ, και αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα από 13 Περιφερειακές Ενότητες όλης της επικράτειας, που διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα  επιχορήγησης μέσων Ενεργητικής Προστασίας.

Από το παραπάνω ποσό των 796.323 ευρώ της έγκρισης, για εγκατάσταση των μέσων των Μέτρων 2 και 3  το ποσό ανέρχεται  στα 781.503 ευρώ, ενώ για εγκατάσταση αντιπαγετικών ανεμιστήρων (Μέτρο 1) το  ποσό ανέρχεται στα 14.820 ευρώ. Το ποσοστό επιχορήγησης και των 3 μέτρων ανέρχεται στο 60% της δαπάνης της εγκατάστασης που επιλέγει ο παραγωγός.

Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία της πρόληψης από τα καιρικά φαινόμενα παραμένει ανοιχτός σε προτάσεις φορέων και παραγωγών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επιπλέον βελτίωση του Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας μπορούν να υποβάλλονται μέχρι 30 Απριλίου 2016.

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των επιχορηγήσεων πατήστε εδώ

 

agronews.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button