Ελλάδα

Η αλήθεια πίσω από τον “βιασμό” στην Ειδομένη

56ebfe791dc52404318b548eΣε παρεξήγηση οφείλεται η συμπλοκή μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν το πλήθος θεώρησε ότι ένας πρόσφυγας αποπειράθηκε να βιάσει ένα 7χρονο κοριτσάκι.

Όπως επεσήμαναν στο koutipandoras.gr, τόσο πηγές της αστυνομίας όσο και πηγές σε ΜΚΟ που βρίσκονται στον καταυλισμό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Το κοριτσάκι βρισκόταν, σε μία από τις λιγοστές για τον αριθμό των προσφύγων, χημικές τουαλέτες.

Ο άτυχος πρόσφυγας χωρίς να γνωρίζει ότι το παιδί βρισκόταν μέσα, πήγε να ανοίξει την πόρτα και τότε εκείνο ξέσπασε σε φωνές αιφνιδιασμένο.

Το πλήθος του οποίου η ψυχολογία είναι στο ναδίρ λόγω της όλης κατάστασης, αντέδρασε χωρίς να εξετάσει τα γεγονότα και άρχισε να χτυπά τον άτυχο άντρα.

Χάρη όμως στην παρέμβαση μελών εθελοντικών οργανώσεων και αστυνομικών, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο έως τότε ύποπτος παραδόθηκε στην αστυνομία και ανακρίθηκε με την βοήθεια διερμηνέα, όπως επίσης και το ανήλικο κορίτσι, το οποίο όμως αρνήθηκε ότι δέχθηκε επίθεση κι έτσι ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.

Η ψυχολογία του όχλου και η αναζήτηση εκ μέρους ορισμένων ΜΜΕ, για βιαστές πρόσφυγες και μετανάστες, είχε σαν αποτέλεσμα ένα ατυχές περιστατικό να λάβει διαστάσεις, τόνισε στο koutipandoras.gr πηγή σε ΜΚΟ που δραστηροποιείται στον καταυλισμό.

koutipandoras.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button