Ελλάδα

Συνελήφθη ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου για λαθροδιακίνηση μεταναστών στην Ιταλία μέσω αεροσκάφους

765432

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο ανιψιός του, επίσης πιλότος της τοπικής αερολέσχης, ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει πως έχουν πραγματοποιήσει τέτοιου είδους παράνομες αερομεταφορές, τουλάχιστον 10 φορές!

Για ναρκωτικά τους έψαχναν, σε διακίνηση μεταναστών έπεσαν οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε Έλληνες που συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι, ανάμεσα τους ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Γ.Π. και νυν πρόεδρος της τοπικής Αερολέσχης και ο ανιψιός του, επίσης πιλότος, που ετοιμάζονταν να επιβιβάσουν σε μικρό αεροσκάφος ιδιοκτησίας τους, επτά Ιρακινούς μη νόμιμους μετανάστες για να τους περάσουν παράνομα στο έδαφος της Ιταλίας, πιθανόν μέσω κάποιου επίσης μικρού αεροδρομίου αερολέσχης της γειτονικής χώρας.AdTech Ad

Η σπείρα, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, είχε μπει στο στόχαστρο των αντρών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς είχαν από καιρό πληροφορίες ότι πραγματοποιούσαν κάποιες παράνομες μεταφορές μέσω της Αερολέσχης, όμως οι αστυνομικοί πίστευαν ότι βρίσκονταν μπροστά σε διακίνηση ναρκωτικών.

Μετά από παρακολούθηση, διαπίστωσαν πως η υπόθεση δεν είχε να κάνει με διακίνηση ναρκωτικών ή όπλων προς την Ιταλία, αλλά με διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, με την βοήθεια δύο Ιρακινών μελών της οργάνωσης που «έκλειναν» τις πτήσεις προς την Ιταλία από την Τουρκία κιόλας, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών για το κάθε άτομο.

Μάλιστα, από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει, πως έχουν πραγματοποιήσει τέτοιου είδους παράνομες αερομεταφορές, τουλάχιστον 10 φορές!

Μετά από επέμβαση των αντρών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι οι πέντε Έλληνες και επτά Ιρακινοί και οδηγήθηκαν όλοι στην Ασφάλεια Αττικής που πραγματοποίησε και την έρευνα. Για την υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

 

news247.gr

 

περισσότερα
Back to top button