ΚαστοριάΠρόσωπα

ΟΜΙΧΛΗ CREW: Πως μια ομάδα νέων ανθρώπων έχει καταφέρει να αναδείξει τα extreme sports στην Καστοριά (βίντεο)

22e3a9821b72b708e22f792717f4db60_LΤα τελευταία δύο χρόνια στην Καστοριά δραστηριοποιείται μια ομάδα νέων ανθρώπων με κύριο στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη των extreme sports στην Καστοριά και πιο συγκεκριμένα του snowboard.

Η αγάπη τους για την φύση και τη λίμνη, δηλαδή ο συνδυασμός βουνού και υγρού στοιχείου σε πολύ μικρή μικρή απόσταση, ήταν το έναυσμα να ξεκινήσουν τις δράσεις τους, αξιοποιώντας τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας, τόσο στο χιονοδρομικό του Βιτσίου, όσο και τη λίμνη στην περιοχή του ΔΗΝΑΚ, σημεία στα οποία και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις αναδεικνύοντας το άθλημα του snowboard.

omixlh sunenteuxi

Πρόκειται για το ΟΜΙΧΛΗ CRΕW, το όνομα τη ομάδας που θέλει να αναπτύξει τα extreme sports στην Καστοριά. Μάλιστα πέρσι με πολύ μεράκι κατάφεραν και δημιούργησαν με δικά τους έξοδα ένα DIY snowpark στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, το οποίο απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το νέο αυτό εγχείρημα πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι είχε ανταπόκριση από αρκετά νέα παιδιά τα οποία και συμμετείχαν στο χειμερινό αυτό event.

Είναι αλήθεια, ότι στο ξεκίνημα της προσπάθειας, λίγοι ήταν αυτοί που πιστεύανε πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και δυσκολίες να στηθεί ένα X-Treme Sports Park στο Βίτσι και ότι θα έφερναν στην άκρη της Ελλάδας το ελληνικό snowboard! Και όμως, η ομάδα αυτή με όπλο τον έρωτα και την ‘’τρέλα’’  και με πολύ προσωπική δουλειά αλλά και έξοδα, πέτυχαν κάτι πολύ δύσκολο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να προβάλουν την εκδήλωση στο Βίτσι, προσελκύοντας αρκετό κόσμο, λάτρεις του αθλήματος, όχι μόνο από το νομό μας, αλλά και από άλλες περιοχές. Με μεγάλη ικανοποίηση είδαν λοιπόν ότι οι προσπάθειές τους ανταμείφθηκαν και ο κόσμος στήριξε αυτή τη νέα προσπάθεια, στοιχείο που τους έδωσε δύναμη και κουράγιο να τη συνεχίσουν και να την δυναμώσουν ακόμη περισσότερο.

omixlh sunenteuxi 5

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ελλάδα γίνονται σε ελάχιστα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα, με υψηλά κόστη τα οποία καλύπτονται από μεγάλους χορηγούς, ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Καστοριά, όπου η  κυριαρχεί η αγάπη και το πάθος από την ομάδα του Ομίχλη Crew.

Το επόμενο βήμα τους ήταν η διοργάνωση του 1ου XFest, που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στις όχθες της λίμνης και συγκεκριμένα στο ΔΗΝΑΚ. Ένα δυνατό διήμερο φεστιβάλ, με πολλά event και extreme sports μέσα στη λίμνη. Ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχε τεράστια απήχηση, καθώς προσέλκυσε των ενδιαφέρον πολλών φίλων του αθλήματος από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

omixlh sunenteuxi 3

Οι προσπάθειες της δραστήριας αυτής ομάδας νέων παιδιών συνεχίζονται, ωστόσο, όμως, φέτος τον χειμώνα δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό, αφού δεν χιόνισε κάτι που τους στέρησε την δυνατότητα να διοργανώσουν για δεύτερη χρονιά στο Βίτσι την εκδήλωση, ενώ προετοιμάζονται πλέον για το 2ο XFest στο ΔΗΝΑΚ, το προσεχές καλοκαίρι. Όπως γίνεται αντιληπτό οι προσπάθειες ανάδειξης από το Ομίχλη Crew των extreme sports και του snowboard στην Καστοριά έχουν βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της Καστοριάς και όχι μόνο, ενώ πέρα από την ψυχαγωγία και διασκέδαση που προσφέρουν στον κόσμο, υπάρχει και μία άλλη παράμετρος, αυτή του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, αφού στις μέχρι τώρα δράσεις τους, την Καστοριά επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός ανθρώπων από άλλες περιοχές, συνδράμοντας έτσι στην οικονομική γενικότερα κατάσταση της περιοχής.

omixlh sunenteuxi 4

To “Ομίχλη Crew” στους κινηματογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού – Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η προβολή στην Καστοριά

Η καστοριανή ομάδα Ομίχλη Crew, που έχει βάλει σκοπό να κάνουν την Καστοριά ένα μεγάλο πάρκο για extreme sports, είχε την τιμητική της πρόσφατα, καθώς στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο) έχει προβληθεί το ντοκιμαντέρ “The Thing About Greece. A Snowboard Documentary” του Θέμη Λαμπρίδη, του οποίου ένα μέρος του είναι γυρισμένο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου και αναφέρεται στις δραστηριότητες της Ομίχλη Crew.

Η ταινία αναφέρεται στο Snowboard ανά την Ελλάδα και ήδη έχει ξεκινήσει την πορεία της σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

omixlh sunenteuxi 2

Στο μεταξύ το πετυχημένο αυτό ντοκιμαντέρ του θα προβληθεί και στην Καστοριά, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9:30 στο Bollox, παρουσία φυσικά του ανθρώπου που γύρισε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, του Θέμη Λαμπρίδη. Παράλληλα οι άνθρωποι του Ομίχλη Crew θα παρουσιάσουν στο κοινό τις μέχρι τώρα δράσεις τους, ενώ η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε video την συνέντευξη που παραχώρησαν στη ΣΕΝΤΡΑ, τρεις εκπρόσωποι της ομάδας Ομίχλη Crew, ο Βασίλης Κουτλεμάνης, ο Μίλτος Τζήμας και ο Άλκης Χασιώτης

περισσότερα
Back to top button