ΚαστοριάΠρόσωπα

Συνέντευξη με τον Θανάση Βλάχο των «Χωρίς Κανόνα»

horiskanona

Οι ‘Χωρίς κανόνα’ είναι από τις ελπιδοφόρες μπάντες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους EP μιλήσαμε με τον Θανάση Βλάχο (κιθάρες, φωνητικά) σχετικά με την ηχογράφηση του και τα σχέδια της μπάντας. Έχω την τύχη να τους παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή μιας και υπήρξα και εγώ ενεργό μέλος της μπάντας και ελπίζω να δω κι άλλα όμορφα πράγματα από τους ίδιους.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Τίγκα

Ποιο είναι το μουσικό στυλ της μπάντας;12688318_1225800464116250_3724703070504030486_n

Η μπάντα των Χωρίς Κανόνα, εδώ και 5 χρόνια στηρίζει τον ελληνικό στίχο και τον πιστεύει, το μουσικό της στυλ κυμαίνεται σε ροκ μονοπάτια με μεταλλικό ήχο και μικρές πινελιές από άλλα μουσικά είδη.

Από ποιους καλλιτέχνες έχετε επηρεαστεί;

Αυτό είναι μια τεράστια συζήτηση, διότι η μπάντα και τα μέλη της έχουν τελείως διαφορετικά ακούσματα, οπότε θα έλεγα ότι υπάρχει μια μίξη πολλών καλλιτεχνών από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή και διαφόρων μουσικών ειδών.

Πώς είναι τα πράγματα στην μπάντα αυτή την στιγμή;

Η μπάντα αυτή τη στιγμή αποτελείται από 4 μέλη ουσιαστικά, με τη προσθήκη 2 session μουσικών, οι οποίοι πλαισιώνουν τις live εμφανίσεις μας. Προσπαθούμε να προωθήσουμε το πρώτο μας ολοκληρωμένο EP και συνάμα βρισκόμαστε στη ολοκλήρωση και κάποιων νέων μας κομματιών.

Πώς νιώθετε τώρα που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο σας ΕP;

Όπως θα γνωρίζεις και εσύ, χαχα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και λυτρωμένοι, διότι μετά από πολλά χρόνια και θυσίες επιτέλους ολοκληρώθηκε η πρώτη μας δουλειά. Δημιουργήθηκαν κάποια κομμάτια όπως τα σκεφτόμασταν και πήραν το ύφος, όπως ακριβώς το θέλαμε και θεωρούσαμε ότι μας ταίριαζε. Απλά, ευτυχία για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Πες μας 2 λόγια για την διαδικασία ετοιμασίας του.

Καταρχήν, τώρα μου δίνεις τροφή για να εκθειάσω 2 υπέροχους ανθρώπους και μουσικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο EP μας, ο καθένας με το δικό του ρόλο. Καταρχήν ο παραγωγός μας, Κώστας Βρεττός, ο οποίος μας καθοδήγησε και συνείσφερε πολλά στην εγγραφή του EP και ο Στέργιος Κουρού, ο οποίος έγραψε υπέροχα τύμπανα. Γενικότερα, ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία , αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που επιθυμούσαμε αυτή τη περίοδο.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να είχε γίνει διαφορετικά;

Δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε διαδικασίες και να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να αλλάξει και τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, έτσι μας βγήκε εκείνη τη περίοδο. Ούτως η άλλως, καινούρια κομμάτια γράφουμε, οπότε όσο ζεις και παίζεις, μαθαίνεις. Στην τελική τα λάθη σε κάνουνε σωστότερο…

thanasisvlahos-570x861Η μουσική από τι σε κάνει να ξεφεύγεις και σε τι σε φέρνει κοντά;

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να απαντήσω από τι θέλω να ξεφύγω, θεωρώ ότι δεν έχει κάποιο νόημα, ζούμε σε μια άσχημη χρονική περίοδο, οπότε προσπαθώ και πορεύομαι με την υπάρχουσα κατάσταση. Στο δεύτερο ερώτημα σου, θα απαντήσω ότι με φέρνει κοντά σε ανθρώπους που γουστάρουν να ζουν με τη μουσική, είτε παίζοντας, είτε ακούγοντας τη, που στη τελική αυτό είναι και το νόημα της ύπαρξης της.

Ποια είναι η πιο δυνατή στιγμή που θυμάσαι σε live;

Σίγουρα η πρώτη είναι η συμμετοχή μας στη κεντρική σκηνή του River Party πριν 2 χρόνια με διάφορους γνωστούς καλλιτέχνες, τη δεύτερη θα αφήσω να την πεις εσύ..χαχα.

Το είδος της μουσικής που υπηρετείτε μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα;

Τα μουσικά ρεύματα που ακούγονται περισσότερο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι σε ύφος σίγουρα πολύ διαφορετικά από το δικό μας, παρόλα αυτά, ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι το ροκ θα ξανανθήσει πολύ σύντομα στην Ελλάδα και ο λόγος είναι ότι το ροκ ανθίζει και ξαναγεννιέται μέσα από την επανάσταση, την οποία χρειάζεται αυτήν την στιγμή η Ελλάδα, χωρίς βέβαια την ύπαρξη βίαιων ενεργειών.

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι τελευταίο;

Ακούστε τη μουσική μας και το στίχο μας και τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε, κάνοντας βέβαια και κριτική, η οποία θα μας βοηθήσει και θα μας κάνει καλύτερους. Ψάξτε νέους καλλιτέχνες και νέα σχήματα, υπάρχουν αξιόλογα σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της μικρής μας χώρας…keep on rockin!!! Και κάτι τελευταίο, στηρίξτε και βοηθήστε τους συναθρώπους μας, το έχουν ανάγκη…

Ευχαριστώ…

inkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button