Καστοριά

Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Μεσοποταμίας (φωτο)

786543456456Σε έξαρση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα εκφοβισμού στα σχολεία, χωρίς διακρίσεις σε ιδιωτικά και δημόσια, όπου σχεδόν καθημερινά κάποιο παιδί γίνεται θύμα λεκτικού ή κοινωνικού εκφοβισμού από άλλα παιδιά.

Με αφορμή την 6Η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του         Εκφοβισμού, ο εθελοντικός οργανισμός για τα Δικαιώματα του Παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα στις τάξεις  Α’ και Β΄ του  Γυμνασίου της Μεσοποταμίας, την 10 Μαρτίου 2016, ημέρα Πέμπτη, με θέμα « Σχολικός Εκφοβισμός: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» , ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Καστοριάς, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας.

 Σκοπός της ημερίδας ήταν η πλήρη ενημέρωση των μαθητών για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τις μορφές με τις οποίες παρουσιάζεται, τα αίτια του φαινομένου αλλά και ποιοι είναι οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης του.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Δικαιώματα του Παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣΓεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του οργανισμού.Την τελευταία περίοδο ο εθελοντικός οργανισμός έχει αναπτύξει μια δέσμη ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής και ευρείας κοινότητας  στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, oι οποίες περιλαμβάνουν βραχείες βιωματικές ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις και ενημερωτικές ημερίδες  σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

78654567567654

Η ψυχολόγος του οργανισμού κα. ΜΑΛΕΑ Γεωργία κατά την διάρκεια της ημερίδας,παρουσίασε όλες τις πτυχές, θεωρητικές και πρακτικές του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και διατύπωσε χρήσιμες προτάσεις ενώ ανέλυσε το προφίλ των θυμάτων, των θυτών και των παρισταμένων, στις περιπτώσεις βίας κατά των μαθητών, και τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων όσων από θέση ευθύνης εμπλέκονται στο φαινόμενο.

 

Η διοίκηση του εθελοντικού οργανισμού ευχαριστεί θερμά:

Την Διευθύντρια του Γυμνασίου της Μεσοποταμίας κα. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Αννούλα για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Τον εκπαιδευτικό κ. ΜΙΝΤZΙΑΡΙΔΗ Kωνσταντίνο για την φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξη.

Την ψυχολόγο του οργανισμού μας κα. ΜΑΛΕΑ Γεωργία για την τοποθέτηση της.

Και το νεαρό ακροατήριο του Γυμνασίου της  Μεσοποταμίας , που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την παρουσίαση και συμμετείχε με χαρά  στις βιωματικές ασκήσεις.

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button