ΑθλητικάΕλλάδαΚαστοριάΠρόσωπα

Το «φαινόμενο» Νίκος Λαζαρίδης

laza_16

Όταν βαδίζεις στα 37 σου χρόνια και πραγματοποιείς την χρονιά που κάνει φέτος ο Καστοριανός άσος Νίκος Λαζαρίδης τότε το λιγότερο που μπορούν να σε αποκαλέσουν είναι «φαινόμενο».

Στη χειρότερη σεζόν των τελευταίων πέντε ετών για τον Ατρόμητο, ο 36χρονος στόπερ διανύει μια δεύτερη ποδοσφαιρική εφηβεία, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Ήδη όπως σας αποκάλυψαν χθες οι atromitistas, η διοίκηση των Περιστεριωτών επιθυμεί να ανανεώσει της συνεργασία της με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό για έναν ακόμα χρόνο και κατόπιν, εφόσον ο ίδιος αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του, να του δώσει πόστο στον σύλλογο.

Πρόθεση της διοίκησης είναι να επιβραβεύσει τον «Λάζα» για όλα όσα έχει προσφέρει τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο Περιστέρι και στη συνέχεια να γίνει σημαία του Ατρομήτου, βοηθώντας με την εμπειρία του από κάποια άλλη θέση.

Σε μια σεζόν που δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν οι Περιστεριώτες, είναι μεγάλη υπόθεση ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης του ρόστερ, να βρίσκεται ήδη στα πλάνα για το επόμενο πρωτάθλημα και ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι στο τέλος της χρονιάς (σχεδόν) όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου θα κριθούν.

Ο είναι μακράν ο πιο σταθερός παίκτης στον φετινό Ατρόμητο, κάτι το οποίο μαρτυρούν και οι αριθμοί του. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε απόδοση αλλά και σε συμμετοχές. Στο πρωτάθλημα μετράει ήδη 2288 λεπτά, όταν ο δεύτερος Μπιτόλο έχει 2070, ενώ είναι ο δεύτερος σε συμμετοχές (25) έχοντας μία λιγότερη από τον Μπρίτο.

Το πιο εντυπωσιακό που έχει πετύχει φέτος ο Λαζαρίδης είναι ότι κουβαλάει στις πλάτες του τον Ατρόμητο, όχι μόνο σε ότι αφορά στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και επιθετικά. Με τα 4 γκολ που έχει σημειώσει είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Λε Ταλέκ (5 ο Γάλλος με το γκολ επί της Καλλονής) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του τη σεζόν 2010/11 με την φανέλα του Άρη.

Ο 36χρονος στόπερ έχει ακόμα τέσσερις αγωνιστικές για να ξεπεράσει την προηγούμενη επίδοσή του, κάτι πάντως, που δεν φαίνεται να το σκέφτεται και να τον απασχολεί. Για τον «Λάζα» προέχει το καλό της ομάδας. Αρκεί να θυμήσουμε ότι τα 4 γκολ που έχει σημειώσει ως τώρα στο πρωτάθλημα έχουν δώσει βαθμούς στον Ατρόμητο.

Τρίποντο με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι την 15η αγωνιστική (1-0), ισοπαλία στην Ξάνθη (2-2) την 18η, ισοπαλία στην Τούμπα στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ την 20η και εντός έδρας νίκη με τον Αστέρα (2-1) την 26η.

atromitistas.gr

 

περισσότερα
Back to top button