Καστοριά

Μαρία Αντωνίου: “Προσχηματικός ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία”

9876543

Νέα παρέμβαση στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας είναι Μέλος

Με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου και προσκεκλημένους αυτή τη φορά πρώην Υπουργούς Παιδείας, συνεχίστηκε την περασμένη Πέμπτη 10 Μαρτίου, η συζήτηση που διεξάγεται στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Στην τοποθέτησή της η Μαρία Αντωνίου, αφού ευχαρίστησε την πρώην Υπουργό κ. Μαριέττα Γιαννάκου για τα σημαντικά συμπεράσματα που κατέθεσε στην Επιτροπή, υπογράμμισε ότι “ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία θα πρέπει να έχει τον ανάλογο χρόνο έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε καλύτερα τα συμπεράσματά του και να προβούμε μετέπειτα σε νομοθετικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις. Ενώ αντιθέτως βλέπουμε εδώ και ένα χρόνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κατατίθενται συνεχώς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Νομοθετήματα σε άσχετα Νομοσχέδια και διάφορες Τροπολογίες, γεγονός το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίζει”.

 

Η Μαρία Αντωνίου στην παρέμβασή της έθιξε κι ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ελληνόγλωσσο σχολείο στο Βουκουρέστι στην Ρουμανία, όπου όπως ανέφερε, “ο έλληνας γονιός θα πρέπει να πληρώνει δίδακτρα 3000 ευρώ”, συμπεραίνοντας ότι “με αυτόν τον τρόπο κόβουμε την επαφή των ελλήνων του εξωτερικού από την μητρική τους γλώσσα και την ελληνική παιδεία”.

 Παράλληλα, ρωτώντας τον Υπουργό Παιδείας εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι έρχεται νέος Νόμος για την Έρευνα και την Καινοτομία, εν μέσω διαλόγου, τη στιγμή μάλιστα που ήδη υπάρχει ψηφισμένος Νόμος από τον Νοέμβριο του 2014, κατήγγειλε για μία ακόμη φορά τον Υπουργό για “Εθνικό Διάλογο προφανώς προσχηματικό”.

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button