Καστοριά

Θεσσαλονίκη: Η ήρεμη δύναμη στο τιμόνι του Φεστιβάλ (βίντεο)

765432

Σε μια απολύτως διαφανή διαδικασία με προκήρυξη για πρώτη φορά της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κατάθεση αιτήσεων και υψηλού επιπέδου υποψηφιοτήτων, ξεχωριστές συνεντεύξεις με τον καθένα από τους υποψήφιους και αξιολόγηση των βιογραφικών και των οραμάτων που κατέθεσαν στο συμβούλιο επελέγη τελικώς η Ελίζ Ζαλαντό.

 

Κύα Τζήμου

Εικόνα: Βασίλης Βερβερίδης, Motionteam

 

Μια γυναίκα, η δεύτερη στο τιμόνι του θεσμού και μάλιστα μια Γαλλίδα

Ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη εργασιακή εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών, Ακόλουθος συνεργασίας, Πολιτιστικές βιοµηχανίες, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος /Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, Μέλος του Διοικητικού Συµβουλίου – Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου( 2011-2014), Παραγωγός – Charivari films, Δηµιουργός, συντονίστρια και group leader – Produire au Sud, Υπεύθυνη ανάπτυξης του Τµήµατος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης – MIF – Αγορά του Φεστιβάλ Καννών, Group leader – Ties That Bind (Ασία/Ευρώπη).

Παραγωγός και ειδική στη στρατηγική του τομέα των οπτικοακουστικών θεμάτων, κόρη δυο σπουδαίων ανθρώπων που ίδρυσαν και διευθύνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάντης, γνώστης των ελληνικών θεμάτων καθώς πέρασε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα εργαζόμενη στο Γαλλικό Ινστιτούτο όπου ήταν στο τιμόνι των οπτικοακουστικών και ίδρυσε το Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας, κριτική επιτροπή στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Γνώστης της αγοράς, των φεστιβάλ και του παγκόσμιου σκηνικού και άνθρωπος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο επιλέχθηκε για την εμπειρία της και το όραμα που ανέπτυξε για την ανάπτυξη του θεσμού, από το διοικητικό συμβούλιο με ανοικτές διαδικασίες και η πρόταση τους έγινε καταρχήν αποδεκτή από τον υπουργό Πολιτισμού.

Θα διαμένει στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και ευχόμαστε να προχωρήσει το Φεστιβάλ στο μέλλον. Καλώς να ορίσει.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι με εξαιρετικά προσόντα και ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός.

parallaximag.gr

περισσότερα
Back to top button