Καστοριά

Η παρέμβαση της Μ. Αντωνίου για τις προτάσεις και δράσεις του προγράμματος LIFE για το περιβάλλον (βίντεο)

mariaantoniou.JPGΤην χρησιμότητα και την συμβολή του προγράμματος LIFE στην αειφόρο ανάπτυξη για το περιβάλλον και το κλίμα, ανέδειξε η Μαρία Αντωνίου κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της οποίας είναι Μέλος και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, που συνήλθαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην Βουλή, με θέμα ημερήσιας διάταξης: “Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον “LIFE”.

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε σύμφωνη με την διαπίστωση της Ε.Ε. και του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα περιβάλλοντος, θαλάσσιας πολιτικής & αλιείας, ότι τα χρήματα που επενδύονται σε περιβαλλοντικά έργα και δράσεις δαπανούνται προς την σωστή κατεύθυνση, τονίζοντας την αναγκαιότητα για περαιτέρω επικοινωνιακή ένταση και δημοσιοποίηση του προγράμματος.

Με καινοτόμες προτάσεις μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία προσπάθεια ευνοϊκής κλιματικής αλλαγής, μέσω του προγράμματος όπου χρηματοδοτούνται μέτρα και έργα με ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία για τα κράτη-μέλη”, υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου, στην τοποθέτησή της. Ενώ παράλληλα επισήμανε το γεγονός ότι “για ζητήματα μείζονος σημασίας όπως είναι τα αστικά απόβλητα, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και ενδιαφέρον σε μικρούς Δήμους και ορεινές περιοχές, όπως η περιοχή της Καστοριάς, να χρησιμοποιηθούν καινοτόμες ιδέες και δράσεις”, βάση της ενημέρωσης που προηγήθηκε στην Επιτροπή, από τα  μέλη της Ομάδας Επικοινωνίας του Προγράμματος “LIFE”.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Μαρία Αντωνίου και για τα μέτρα στήριξης της διατήρησης της φύσης και βιοποικιλότητας καθώς επίσης και για τους οικοτόπους με επαπειλούμενα είδη, για τους οποίους, όπως παρότρυνε, θα πρέπει να είναι εντονότερη η δραστηριοποίησή μας ώστε να μην έχουμε καταστάσεις μη αναστρέψιμες.

περισσότερα
Back to top button