Ελλάδα

Γλέζος: Κυβέρνηση και εκκλησία απουσιάζουν από το προσφυγικό

glezosΣυνέντευξη τύπου για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, έδωσε ο Μανώλης Γλέζος, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με συντονιστή της συζήτησης τον Στέλιο Ελληνιάδη.

Στην συνέντευξη τύπου το ιστορικό στέλεχος της Αριστέρας μίλησε για τις αιτίες που προκαλούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει πλέον πάρει χαρακτήρα ανθρωπιστικής κρίσης, αιτίες που, όπως είπε, αν δεν καταπολεμηθούν θα σταθεί αδύνατον να δούμε λύση του προβλήματος.

Στη συνέντευξη, ο ίδιος τόνισε τις ευθύνες που μοιράζονται ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η  Τουρκία και ανέλυσε τα σημεία που τα τρία αυτά μέρη με συγκεκριμένες ενέργειες δημιούργησαν, έθρεψαν και συντηρούν τον πόλεμο στην Συρία και ταυτόχρονα προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη, αδιαφορώντας για τις τραγωδίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη περιοχή.

Επέρριψε ευθύνες στην Ελληνική κυβέρνηση που μέχρις στιγμής απουσιάζει, λέγοντας πως χωρίς την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού και των δομών αλληλεγγύης που έχουν σπεύσει από όλο το κόσμο για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η κρίση θα είχε πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, αλλά αν αυτή η “αδιαφορία” συνεχιστεί, τίποτα δεν εγγυάται ότι αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Ο πρώην βουλευτής τόνισε την απουσία της Εκκλησίας, που στη συγκεκριμένη περίοδο λάμπει δια της απουσίας της, ενώ δεν έχει καταδικάσει φωνές που προέρχονται από αυτήν και δεν θυμίζουν σε τίποτα τη διδασκαλία της εκκλησίας του Χριστού.

Ο κ. Γλέζος θύμισε ότι οι οικονομικοί μετανάστες προέρχονται – και αυτό δεν είναι σύμπτωση, από χώρες που στο παρελθόν υπήρξαν αποικίες ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία εξακολουθούν να έχουν οικονομικά εξαρτημένες τις πρώην αποικίες τους, εξακολουθούν να απορροφούν τον πλούτο τους και να δημιουργούν φτώχεια και την αιτία της μετανάστευσης.

“Ειδικά το μεταναστευτικό το είχα θέσει, όπως το εκθέτω, πριν τριάντα χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ήμουν ευρωβουλευτής” θύμισε ο τέως ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι “Το Προσφυγικό & το μεταναστευτικό τα έθεσα στην Ευρωβουλή στην τελευταία ενιαύσια θητεία μου, επίσης τα έθεσα με επισκέψεις μου, στον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον Αρχιεπίσκοπο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στην Ελληνική Βουλή στην τελευταία μου θητεία.”

Στη συνέντευξη τύπου εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τοποθετήθηκαν και συμμετείχαν στο διάλογο και απλοί πολίτες, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση του ποιήματος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς που γράφτηκε τον Σεπτέμβριο, αφιερωμένο στο μικρό Αιλαν, και το απήγγειλε ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

ΠΗΓΗ: kinisienergoipolites.blogspot.gr

real.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button