Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Απρόθυμοι οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας να φιλοξενήσουν πρόσφυγες

785421

Από το κατεπείγον έγγραφο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, προς τους 11 δημάρχους, όπου ζητούσε να προτείνουν χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες απάντησαν θετικά μόνο δύο δήμοι.

Ο δήμος Κοζάνης πρότεινε ως χώρο φιλοξενίας το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης που χρησιμοποιείται και σήμερα, ο δήμος Δεσκάτης Γρεβενών πρότεινε το κτίριο του Γεωπάρκου και ο δήμος Γρεβενών μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής πρότειναν το κτίριο των σχολών της αστυνομίας ή το παλιό νοσοκομείο της πόλης.

Η αντιπεριφέρεια Καστοριάς πρότεινε το κτίριο, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το ΤΕΙ της περιοχής. Οι δήμοι Φλώρινας, Καστοριάς, Βοΐου και Εορδαίας στην Κοζάνη δήλωσαν ότι θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες αλλά δεν διαθέτουν χώρους. Ενώ ο δήμος Σερβίων Βελεβντού στην Κοζάνη και Άργους Ορεστικού στην Καστοριά δεν απάντησαν καθόλου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος που χειρίζεται τα θέματα φιλοξενίας προσφύγων Ηλίας Κατανας δήλωσε ότι “η περιφέρεια υπέβαλε το ολοκληρωμένο σχέδιο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που έχει καταρτίσει προς την γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από ό,τι φαίνεται θα ‘ναι το πρώτο σχέδιο που θα λάβει έγκριση εφαρμογής”.

Στο σχέδιο προβλέπονται προδιαγραφές που θα ορίζουν τη φιλοξενία, την περίθαλψη, ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, τη διατροφή των προσφύγων, καθώς και τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου στην περιφέρεια, που θα ασκεί επιχειρησιακό έλεγχο στην εφαρμογή του.

 

thestival.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button