ΕλλάδαΚαστοριά

Μητσοτάκης και Αντωνίου μαζί στο “Digital Economy Forum 2016” (φωτο)

IMG_3940

Στο Digital Economy Forum 2016 παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, ως Τομεάρχης Έρευνας & Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποίησε την έναρξη των εργασιών

Το Forum, που είχε ως κεντρικό θέμα “Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή”, διοργανώθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 9 Μαρτίου, από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), απαντώντας ερωτήματα για το πώς επιδρούν οι ψηφιακές τεχνολογίες  στην παραγωγικότητα της οικονομίας, πώς μπορούν οι ηγέτες να καθορίσουν πώς και πού πρέπει να επενδύσουν, έτσι ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και τη μέτρηση της προόδου.

Η Μαρία Αντωνίου, από την πρώτη κιόλας στιγμή, αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα, είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΣΕΠΕ, κ. Αναστάσιο Τζήκα, με τον οποίον είχαν συζητήσει εκτενώς για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Είχε δηλώσει μάλιστα πως “η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να κάνει ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα”, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε τους τομείς στους οποίους είμαστε πραγματικά καλοί και να τους κάνουμε στρατηγικούς άξονες της ελληνικής οικονομίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της ελληνικής κοινωνίας σε έναν παραγωγικό και σύγχρονο δημόσιο τομέα. Και ο Τομέας Έρευνας & Καινοτομία είναι ένας από αυτούς”.

IMG_4003

 

 

περισσότερα
Back to top button