ΕλλάδαΚαστοριά

Δύο νέες ερωτήσεις από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για θέματα της Καστοριάς

konstantinopoulos

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επανήλθε με δύο νέες ερωτήσεις στη Βουλή για θέματα που αφορούν την Καστοριά, «Ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Καστοριάς» και «Ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς»

 

ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Υγείας, κ.Ανδρέα Ξάνθο           

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ,

Το Νοσοκομείο Καστοριάς αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα υποστελέχωσης. Όπως μου επισημάνθηκε σε πρόσφατη επικοινωνία με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, η οποία και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων στις 17 Φεβρουαρίου, αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στις εξής ειδικότητες: καρδιολόγου, ορθοπεδικού, αναισθησιολόγου, παιδιάτρου, μαιευτήρα-γυναικολόγου, ιατρού για το τμήμα των επειγόντων περιστατικών, νεφρολόγου. Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις και σε βοηθητικό προσωπικό, κυρίως οδηγούς ασθενοφόρων. Επιπροσθέτως, επισημάνθηκε και η έλλειψη ασθενοφόρων.

Λόγω του μη διορισμού Διοικητή δεν κατέστη εφικτή η προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της Μαιευτικής Κλινικής αξίας 200.000 ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Οι μεγάλες αυτές ελλείψεις, που επισημαίνονται από τους ίδιους τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο, δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής.

 

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και σε ασθενοφόρα, του Νοσοκομείου Καστοριάς;

 

Αθήνα, 09.03.2016

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

————————————————————————————

 

 

ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ.Π.Κουρουμπλή           

ΘΕΜΑ: «Ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ,

Το αίτημα ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς χρονολογείται ήδη από δεκαετίας. Σύμφωνα και με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς, ο υπάρχων χώρος στέγασης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Καστοριά δεν πληροί ούτε καν τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους και τους πολίτες, αλλά ούτε και προσβασιμότητας για τους ανθρώπους με αναπηρίες. Παράλληλα, έχει ήδη εκταμιευθεί και εξυπηρετείται το σχετικό δάνειο για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ενώ ταυτόχρονα καταβάλλεται κανονικά το μίσθωμα του υπάρχοντος χώρου.

Σε πρόσφατη επικοινωνία μου με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, ενημερώθηκα πως το Συμβούλιο Νεοκλασικών Μνημείων  (συνεδρίαση 18ης Φεβρουαρίου 2016) έκρινε διατηρητέο το κτίριο του «Οθωμανικού Στρατώνα», το οποίο καταλαμβάνει το οικόπεδο που αρχικά προοριζόταν για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς.

 

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο για την ανεύρεση νέου χώρου στην ίδια ή σε άλλη περιοχή και την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς εντός του 2016, ώστε να τηρηθεί και η σχετική κυβερνητική δέσμευση;

 

Αθήνα, 09.03.2016

 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

περισσότερα
Back to top button