Ελλάδα

Κέικ Σοκολάτας

sokolatenio-keik-ouiskiΥλικά
250 γαμ. αγελαδινό βούτυρο ή βιτάμ
6 αβγά
2 1/2 φλιτζ. τσαγοιύ ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
10 κ.σ. νερό
4 κ.σ. λικέρ σπιτικό της αρεσκείας σας
4 1/2 κ.σ.κακάο

Εκτέλεση
Βάζω ένα κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω μέσα να πάρουν μία βράση,αφού πρώτα τα ανακατώσω, την ζάχαρη, το νερό το κακάο και το λκέρ..
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνω το βούτυρο μέσα και ανακατεύω να λιώσει.

Κρατάω από το υλικό αυτό 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού, για να περιλούσω το ψημένο και κεϊκ.

Αφού κρυώσει το υλικό προσθέτω το αλεύρι με το μπεϊκιν , τα αυγά και τα χτυπάω στο μίξερ.
Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί Νο 30. Ρίχνω το υλικό του κεϊκ και το ψήνω στους 180 βαθ. 40΄- 45΄- λεπτά. [ανάλογα τον φούρνο] Αφού ψηθεί το κεϊκ όπως θα είναι ζεστό, το περιλούζω με το υλικό που έχω κρατήσει.
Με αγελαδινό βούτυρο γίνεται πολύ νόστιμο και μυρωδάτο.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Όταν έχεις γαλήνη μέσα στην ψυχή σου, είσαι ο καλύτερος Ιεραπόστολος. Με την γαλήνη αλλοιώνονται και οι γύρω σου.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button