ΑθλητικάΚαστοριά

ΕΠΣ Καστοριάς : Έξι… στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος – Δείτε το πρόγραμμα των 4 διεκδικητών του τίτλου

epsantennes– Τα τρία μεταξύ τους ντέρμπι, ίσως, κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή

Ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων δείχνει να είναι το φετινό, 38ο στην ιστορία του.

Έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του, και μετά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής ημέρας, απόκτησε πλέον, τεράστιο ενδιαφέρον κυρίως στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους 4 μνηστήρες του τίτλου να μοιράζονται την 1η και 2η προνομιούχο θέση, από δύο ομάδες αντίστοιχα, σε απόσταση αναπνοής (1 βαθμό) μεταξύ τους.

Πάντως, σύμφωνα και με τις εναπομείναντες αγωνιστικές υποχρεώσεις των τεσσάρων διεκδικητών, όπως δείχνουν τα πράγματα, το ενδιαφέρον θα κορυφώνεται από αγωνιστική σε αγωνιστική και είναι πολύ πιθανό ο τίτλος να κριθεί ακόμη και την τελευταία αγωνιστική, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα ισοβαθμίας, ενώ οι 67 βαθμοί είναι το όριο που μπορεί να συγκεντρώσει ο φετινός πρωταθλητής.

Από μία πρώτη ματιά στο πρόγραμμα των ομάδων που φιλοδοξούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, διαπιστώνεται ότι η ‘’Αστραπή’’ Μεσοποταμίας και ο ΑΟ Κάστωρ έχουν – θεωρητικά πάντα – ίσως το πιο ευνοϊκό από τις υπόλοιπες δύο (‘’Μέγα Αλέξανδρο’’ Καλλιθέας και ‘’Ηρακλή’’ Πολυκάρπης, αφού από τους έξι αγώνες, έχουν τέσσερεις εντός έδρας και δύο εκτός. Αντίθετα, ο ‘’Ηρακλής’’ Πολυκάρπης έχει μοιρασμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις (3 εντός και 3 εκτός έδρας) και σχετικά βατό πρόγραμμα, ενώ πιο δύσκολο φαντάζει το πρόγραμμα του ‘’Μέγα Αλέξανδρου’’ Καλλιθέας με τέσσερα ματς εκτός έδρας, εκ των οποίων τα δύο από αυτά με διεκδικητές του τίτλου.

Αξίζει, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρία ντέρμπι κορυφής, τα αποτελέσματα των οποίων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία των ομάδων.

Τα μεγάλα αυτά ντέρμπι είναι :

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ – ‘’ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (21η αγωνιστική)

ΑΣΤΡΑΠΉ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ – ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ (25η, προτελευταία αγωνιστική) και

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ – ‘’ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (26η, τελευταία αγωνιστική).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των διεκδικητών

Μετά και τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής ημέρας, η κορυφή του πρωταθλήματος πήρε στην κυριολεξία ‘’φωτιά’’.

1. ΜΕΓ. ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ                          49

2. ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ                   49

3.ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ                                               48

4.ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ                         48

”ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στην 1η θέση της βαθμολογίας με 49 βαθμούς μετά την υπερπολύτιμη νίκη επί του ΑΟ Κάστωρ στο ντέρμπι κορυφής, επανήλθε η ομάδα των Πρωτόγερου- Τσούκλη, έχοντας μέχρι τώρα απολογισμό 16 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες και διαθέτοντας την παραγωγικότερη επίθεση με 63 γκολ αλλά και δεύτερη καλύτερη άμυνα (14 γκολ), ενώ είναι αήττητοι εντός έδρας.

Στα εναπομείναντα έξι ματς η Καλλιθέα έχει να δώσει τέσσερα εκτός έδρας και μάλιστα, τα δύο από αυτά, με αντιπάλους που, επίσης, διεκδικούν το πρωτάθλημα. Καθοριστικό είναι το ματς της επόμενης αγωνιστικής, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας της ισόβαθμή της στην 1η θέση ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας, όπου με ένα το ισόπαλο αποτέλεσμα θα είναι ‘’χαμένοι’’ και οι δύο και θα ευνοήσει σημαντικά τις ομάδες που τους καταδιώκουν.

Στη συνέχεια η Καλλιθέα δίνει το δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο Νταηλάκη, σε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι, που και αυτό κρύβει ‘’παγίδες’’ και έχει τις δυσκολίες του. Ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με την αδύναμη ΑΕ Γραμμοχωρίων, και κατόπιν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την επίσης αδύναμη ομάδα του ΠΑΣ Λεύκης, δηλαδή δύο ομάδων που προσπαθούν να αποφύγουν την 13η θέση της βαθμολογίας για να αποφύγουν –με προϋποθέσεις – τον υποβιβασμό.

Την προτελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ‘’Γράμμο’’ Μαυροχωρίου, ενώ στο φινάλε του πρωταθλήματος έχει μία ακόμη δύσκολη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει στην Πολυκάρπη τον τοπικό ‘’Ηρακλή’’, ματς το οποίο, δεν αποκλείεται, να κρίνει και τον τίτλο.

’’ΑΣΤΡΑΠΗ’’ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Επωφελούμενη τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου και σε συνδυασμό με τις νικηφόρες εμφανίσεις της, η ‘’Αστραπή’’ Μεσοποταμίας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του, βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ,έχοντας συγκάτοικο την ομάδα της Καλλιθέας, την οποία μάλιστα και υποδέχεται στο ντέρμπι κορυφής την επόμενη (21η) αγωνιστική.

Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου θεωρητικά έχει ευνοϊκό πρόγραμμα, αφού από τα έξι ματς που απομένουν μόλις δύο έχει να δώσει εκτός έδρας, ωστόσο, όμως από τα τέσσερα εντός έδρας, τα δύο από αυτά είναι ντέρμπι, τα οποία θα κρίνουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πορεία των ομάδων.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της Αστραπής είναι 16 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, με την μικρότερη παραγωγικότητα τερμάτων από τους άλλους διεκδικητές (48 γκολ) αλλά και χειρότερη άμυνα (23 γκολ).

Μετά το ντέρμπι με την Καλλιθέα οι ‘’κιτρινόμαυροι’’ έχουν να αντιμετωπίσουν δύο αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες, τον Κρόνο, εκτός έδρας και την ‘’Δόξα’’ Αμπελοκήπων εντός.

Την 24η αγωνιστική δίνουν ένα πολύ δύσκολο ματς στην Καστοριά, κόντρα στην υπολογίσιμη ομάδα του ΑΓΣΚ Καστοριάς, ενώ ένα νέο ντέρμπι την περιμένει την προτελευταία αγωνιστική, αυτή τη φορά εντός έδρας, απέναντι στον ΑΟ Κάστωρ και κλείνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις πάλι εντός έδρας, υποδεχόμενη τον υποβιβασμένο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου.

Α.Ο. ΚΑΣΤΩΡ

Στην 2η θέση οπισθοχώρησε και πάλι ο ΑΟ Κάστωρ μετά την 2η εκτός έδρας ήττα που γνώρισε την 20η αγωνιστική στο ντέρμπι με την Καλλιθέα. Η ομάδα των Αντωνίου-Μπαχαδέρογλου στα εναπομείνανταέξι ματς, έχουν θεωρητικά ευνοϊκό πρόγραμμα, με τέσσερα ματς εντός έδρας και δύο εκτός.

Οι ‘’βυσσινί’’ μοιράζονται την 2η θέση με τον ‘’Ηρακλή’’ Πολυκάρπης με 48 βαθμούς, με απολογισμό 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, διατηρώντας το αήττητο εντός έδρας. Διαθέτουν την 2η καλύτερη επίθεση (58 γκολ), αλλά και την καλύτερη άμυνα (13 γκολ).

Τα επόμενα δύο ματς που έχει ο ΑΟ Κάστωρ είναι με αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους, όπως με τον Κρόνο εντός έδρας και την ‘’Δόξα’’ Αμπελοκήπων εκτός έδρας. Την 23ηαγωνιστική τον περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς εντός έδρας, κόντρα στην μεταμορφωμένη και επικίνδυνη ομάδα της Καστοριάς και κατόπιν υποδέχεται τον αδύναμο και υποβιβασμένο ΠΑΟΚ Κωσταραζίου.

Την προτελευταία αγωνιστική έχει να δώσει ίσως το πιο δύσκολο ματς καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ‘’Αστραπή’’ Μεσοποταμίας, ενώ στο πέσιμο της αυλαίας υποδέχεται την πάντα απρόβλεπτη ομάδα του Νταηλάκη, αντίπαλο, άλλωστε, που στον α’ γύρο άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς.

”ΗΡΑΚΛΗΣ’’ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

Eκμεταλλευόμενος τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών κυρίως στα ντέρμπι των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου και σε συνδυασμό ένα σερί επτά αγωνιστικών χωρίς ήττα, ο ‘’Ηρακλής’’ Πολυκάρπης σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί και αυτός με αξιώσεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Θόδωρου Βόλτση θεωρητικά δείχνει να έχει ένα πολύ βατό πρόγραμμα σε σύγκριση με τους άλλους μνηστήρες, με τρία εντός έδρας και τρία εκτός έδρας, ενώ ουσιαστικά έχει να δώσει μόνο ένα ντέρμπι και αυτό εντός έδρας, την τελευταία αγωνιστική, όπου και υποδέχεται την ομάδα της Καλλιθέας.

Οι ‘’πράσινοι’’ που μοιράζονται την 2η θέση με τον ΑΟ Κάστωρ με 48 βαθμούς, έχουν απολογισμό 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, με την 3η καλύτερη επίθεση (55 γκολ) αλλά και άμυνα (23 γκολ).

Ο ‘’Ηρακλής’’ Πολυκάρπης την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον αδύναμο ΠΑΣ Λεύκης, ενώ στη συνέχεια έχει να δώσει το δικό του El clacico, στο Μαυροχώρι κόντρα στον ‘’Γράμμο’’, τοπικό ντέρμπι με ιδιαιτερότητες.

Κατόπιν, αγωνίζεται πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο Κωσταράζι, κόντρα στον υποβιβασμένο ΠΑΟΚ, ενώ την 24η αγωνιστική, υποδέχεται τον αδιάφορο μεν, υπολογίσιμο δε, Παναργειακό.

Την προτελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει στην Κορησό την τοπική, αδιάφορη βαθμολογικά αλλά και απρόβλεπτη φέτος ομάδα της ‘’Δόξας’’, ενώ ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις εντός έδρας με το ντέρμπι κόντρα στον ‘’Μέγα Αλέξανδρο’’ Καλλιθέας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων έξι αγωνιστικών :

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ
ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΛΕΥΚΗ
ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ ΚΡΟΝΟΣ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ
ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕ/ΜΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ ΝΤΑΗΛΑΚΗ

 

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ
ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ
ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ
ΛΕΥΚΗ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ
ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ
ΝΤΑΗΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

 

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ
ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ
ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ ΛΕΥΚΗ
ΝΤΑΗΛΑΚΗ ΚΡΟΝΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ

 

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ
ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ
ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ
ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΝΤΑΗΛΑΚΗ
ΛΕΥΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ ΚΡΟΝΟΣ

 

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ
ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ
ΝΤΑΗΛΑΚΗ ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ
ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΛΕΥΚΗ

 

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ/ΜΙΑΣ ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ
ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ ΝΤΑΗΛΑΚΗ
ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ
ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ ΚΡΟΝΟΣ
ΛΕΥΚΗ ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 

sentra.com.gr

περισσότερα
Back to top button