Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΝεστόριο

Τα …βρήκαν οι Δήμαρχοι για τα χρήματα του ΤΑΠ (φωτο)

 DSC02861

Για Καστοριά τηλεθέρμανση, μεταπτυχιακά, έργα στήριξης του πολιτισμού, διαχείρισης της λίμνης κ.ά.

 

Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεοδώρου Καρυπίδη στο Γραφείο του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, κατά την οποία διευθετήθηκαν τα βασικά πεδία συμβολής του TAP σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), η διαδικασία υποβολής και έγκρισης των έργων/ενεργειών, καθώς και τα κριτήρια κατανομής του ποσού των 32,0 εκατ. € μεταξύ των Περιφερειών, οργανώθηκε συνάντηση στην  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα την αρχική εξειδίκευση των προτάσεων που θα υποβληθούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Νεστορίου Π. Γκέτσιος, Καστοριάς Α. Αγγελής, Αργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, Εορδαίας Σ. Ζαμανίδης, Αμυνταίου Κ. Θεοδωρίδης, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ.

Σε κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και συναντίληψης συμφωνήθηκαν, αρχικά, μερικά σημαντικά έργα που θα προταθούν προς έγκριση από την Κοινοπραξία TAP, εφόσον εγκριθούν πρώτα από τα αρμόδια αποφασιστικά όργανα (Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και Δημοτικά Συμβούλια) και στη συνέχεια θα εισέλθουν σε φάση υλοποίησης.

Ενδεικτικά αναφέρονται, τα μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου στην Καστοριά, έργα ανάπτυξης και ποιότητας ζωής, καθώς και προγραμματισμός της τηλεθέρμανσης για το Άργος Ορεστικό και την Καστοριά, διαχειριστικές μελέτες δασών στο Δήμο Νεστορίου, έργα στήριξης του πολιτισμού και αποκατάσταση αρχοντικού, υποστήριξη υλοποίησης του Σχεδίου διαχείρισης λίμνης Καστοριάς στο Δήμο Καστοριάς.

Και ακόμη υποδομή υποστήριξης του οινολογικού τουρισμού και πολιτισμού στο Δήμο Αμυνταίου, έργο πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Δήμο Εορδαίας και δράσεις συναφείς με την ενέργεια.
DSC02850 DSC02863 DSC02865

 

περισσότερα
Back to top button