Ελλάδα

Γιατί πρέπει να διαγράψετε τώρα το ιστορικό του υπολογιστή σας…

googlechrome

Κανείς δεν θα ήθελε να πέσουν οι προσωπικές πληροφορίες του σε λάθος χέρια…
Η Google μας επιτρέπει να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας ΟΛΟ το ιστορικό αναζήτησης μας. Αυτό το εργαλείο είναι σίγουρα κάτι πολύ χρήσιμο, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να κάνεις με ΠΟΛΛΗ προσοχή!

Σκέψου ότι θα έχεις συγκεντρωμένες ΟΛΕΣ σου τις αναζητήσεις. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις συνταγές για το τέλειο μπανόφι, τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και στο πως να μεταμορφώσεις την παλιά σου τσάντα σε καινούρια. Μιλάμε για κάθε αναζήτηση διεύθυνσης στο google maps- συμπεριλαμβανομένης και της δικής σου διεύθυνσης-, κάθε αναζήτηση στο gmail λογαριασμό σου και γενικά ΚΑΘΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ που έχεις κάνει ποτέ σε οτιδήποτε σχετίζεται με την google. Αγχώθηκες;

Πριν μπορέσεις να κατεβάσεις το ιστορικό σου η Google σε ενημερώνει με σχετικό μήνυμα πως:
1. ΔΕΝ πρέπει να κατεβάσεις το ιστορικό σε κοινόχρηστο υπολογιστή.
2. ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύσεις το αρχείο που θα κατεβάσεις.
3. Σε περίπτωση που έχεις σκοπό να μεταφέρεις αλλού αυτό το αρχείο θα πρέπει να προσέξεις την πολιτική απορρήτου.

(Το μήνυμα που εμφανίζεται είναι αυτό)

alt

Η αλήθεια είναι ότι το να κατεβάσεις το ιστορικό σου και να το έχεις ΟΛΟ συγκεντρωμένο σε ένα αρχείο σε μια οποιαδήποτε συσκευή σου δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Δεν είναι ανάγκη να έχεις όλα αυτά τα στοιχεία, εκτός αν έχεις κάνει κάτι και σε ψάχνει το FBI. ΔΕΝ ΞΕΡΩ!

Αυτό που μπορείς να κάνεις πάντως είναι να θυσιάσεις τα δεδομένα που συλλέγει η Google σε κάθε αναζήτηση που κάνεις πηγαίνοντας στη σελίδα Web & Activity , στην οποία μπορείς να επιλέξεις ποια αρχεία θέλεις να διαγραφούν από τις αναζητήσεις σου.

Επίσης μπορείς να απενεργοποιήσεις το Google track που συλλέγει αυτές τις πληροφορίες πηγαίνοντας στο Account History.
Μπορεί να μην έχεις πλέον τον έλεγχο των παλαιότερων σου αναζητήσεων αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις πως ό,τι ψάξεις στο μέλλον δεν θα καταγραφεί. 

iPaideia.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button