ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

50 νέες αιτήσεις για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Καστοριάς-Συνάντηση των καλλιεργητών με τον Θανάση Τέρψη (ρεπορτάζ- φωτογραφίες)

P1110402

Συνάντηση στο Δημαρχείο είχαν εχθές οι εκπρόσωποι των καλλιεργητών του Δημοτικού Λαχανόκηπου στις Εργατικές Κατοικίες με τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Τέρψη, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν,καθώς και για τις νέες εκτάσεις που παραχωρούνται στους δημότες της Καστοριάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Τέρψης, 50 συμπολίτες μας έχουν καταθέσει αιτήσεις φέτος και περιμένουν τη διανομή των καλλιεργήσιμων μικροαγρών. Ο ίδιος θα μεταβεί στον χώρο του Λαχανόκηπου τη Δευτέρα μαζί με κλιμάκιο μηχανικών για να γίνει η καταμέτρηση των εκτάσεων,έτσι ώστε η κλήρωση να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Να υπενθυμίσουμε  ότι ο Δήμος Καστοριάς ,υλοποιώντας  ουσιαστικά την πρόταση  του Δικτύου Αλληλέγγυας Οικονομίας «Το Σπορείο», παραχώρησε  πέρυσι  δωρεάν εκτάσεις στις Εργατικές Κατοικίες σε 80 συμπολίτες μας, για να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά.

Το αγρόκτημα περιφράχτηκε,κατασκευάστηκε δίκτυο υδροδότησης, χωρίστηκε σε τμήματα των 50 τμ.και οι δικαιούχοι, αν και ξεκίνησαν τον  Ιούνιο, με σκληρή δουλειά και μεράκι κατάφεραν να μεταμορφώσουν το πετρώδες και αφιλόξενο αρχικά αγρόκτημα σε μια όαση με πλούσιες καλλιέργειες, ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας.

Φέτος τα προβλήματα είναι λιγότερα, και ο κ. Τέρψης  υποσχέθηκε την αρωγή του Δήμου στην επίλυσή τους. Έτσι ,αναμένονται διορθώσεις στην περίφραξη,  δημιουργία κάδων κομποστοποίησης και κατασκευή ενός μικρού χώρου αναψυχής ,όπου θα συγεντρώνονται οι καλλιεργητές και θα συζητούν , ενισχύοντας το κλίμα συλλογικότητας μεταξύ τους και θα διοργανώνονται αγροτικές γιορτές.

Άλλωστε, η φιλοσοφία δημιουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου ήταν εξ’ αρχής η ανάπτυξη  αλληλεγγύης, συνεργατικότητας ,ανταλλαγής τεχνογνωσίας και προϊόντων, στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού και πιο ανθρώπινου  μοντέλου οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

 

P1110405 P1110406 P1110407 P1110408 P1110410

περισσότερα
Back to top button