Κοζάνη

Έφθασαν το πρωί στην Κοζάνη 370 πρόσφυγες

img-54961456754790

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ζευγάρια με τουλάχιστον τρία παιδιά προσχολικής ηλικίας

Έφθασαν το πρωί στην πόλη 370 πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης. Προέρχονται από τις προσφυγικές ροές που κατέκλυσαν τελευταία το λιμάνι του Πειραιά και κάποιοι από την περιοχή του Αλμυρού,ενώ οι περισσότεροι είναι από την Συρία και ελάχιστοι από το Ιράκ. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ζευγάρια με τουλάχιστον τρία παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Εθελοντές πολίτες μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της ελληνικής ομάδας διάσωσης , και πρόσκοποι υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη του δήμου Κοζάνης καταγράφουν τους πρόσφυγες και εάν κάποιοι από αυτούς έχουν χρόνιες παθήσεις διακομίζονται στο ιατρείο που έχει στηθεί στο χώρο φιλοξενίας.

Οι εθελοντές βάζουν σε ξεχωριστούς χώρους τις εγκύους, ενώ σε άλλη αίθουσα που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, στέλνουν τις μητέρες που έχουν στην αγκαλιά τους βρέφη μέχρι πέντε μηνών. Ο γιατρός του νοσοκομείου Γρεβενών Συριανός Καχλάν που έχει καταγωγή από την Συρία και που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο χώρο της Λευκόβρυσης διαπίστωσε από μια πρώτη ματιά ότι η ομάδα των προσφύγων και ειδικά τα βρέφη που έφτασαν σήμερα στην Κοζάνη είναι καλά στην υγεία τους και από την καταγραφή που έγινε δεν υπάρχουν πρόσφυγες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παρόντες στην άφιξη των προσφύγων ήταν ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης,ο υπεύθυνος του χώρου φιλοξενίας αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης , ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου που έχει αναλάβει την σίτιση των προσφύγων Μανώλης Κουτσοσίμος , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πολλοί δημοτικού σύμβουλοι που προσφέρουν υπηρεσίες ως εθελοντές.

 

newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button