Καστοριά

Άκουσον – άκουσον!

20160227_134613

Προς πιλοτική (;) εφαρμογή 5ωρουκλεισίματος  του δρόμου Μαυριώτισσα – Ναυτικός Όμιλος τα Σαββατοκύριακα!

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα μας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Καστοριάς Δημ. Κωτούλα, μετάτα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας, από τοπικό ραδιόφωνο και αναπαραγωγή μπλόκ, ο κ. Κωτούλας, επιβεβαίωσε και στην εφημερίδα μας, τα όσα δήλωσε, ότι δηλαδή: «Ο Δήμος Καστοριάς, θα προχωρήσει πιλοτικά από την άνοιξη, στο κλείσιμο του εσωτερικού γύρου της λίμνης, τα σαββατοκύριακα και για 5 ώρες την ημέρα, από την Μαυριώτισσα μέχρι τον Ναυτικό Ομιλο, όπου το διάστημα αυτό, θα μπορούν τα κυκλοφορούν στο κομμάτι αυτό του δρόμου,  μόνο πεζοί και ποδήλατα και μάλιστα είπε, ότι το θέμα αυτό θα έρθει πρός συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ψηφιστεί».

 

Αν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό το πράγμα, κύριοι του Δήμου μας.

Ενώ θα έπρεπε, κατά την γνώμη τη δική μας αλλάκαι πολλών συμπολιτών μας (πράγμα που συμφώνησε κατά την συζήτησή μας και ο κ. Κωτούλας) να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από την Μαυριώτισσα, μέχρι τον Ναυτικό Ομιλο, εμείς προχωρούμε στο κλείσιμο, έστω και για λίγες ώρες την ημέρα, αυτού του δρόμου και μάλιστα τα σαββατοκύριακα, αποκλείοντας ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ν’απολαύσουν με τα αυτοκίνητά τους, ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο, ίσως μοναδικό στην Ελλάδα,ενέργεια, τροχοπέδη και ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Πέρα απ’ αυτό όμως, θα δημιουργηθεί και κυκλοφοριακό κομφούζιο, με την  αναγκαστική επιστροφή από την Μαυριώτισσα πρός το Νοσοκομείο, όλων ανεξαιρέτως πλέον των οχημάτων, που συν τοις άλλοις, θα επιβαρύνει επικίνδυνα και την κυκλοφορία, πρός το Νοσοκομείο μας!

 

Νομίζουμε, πώς θα πρέπει κύριοι του Δήμου μας και Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, να εξετάσετε  το εν λόγω θέμα, με μεγαλύτερη νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αντ’ αυτού του μέτρου, να δρομολογήσετε από σήμερα κιόλας, τον σχεδιασμό για την ασφαλτόστρωση το δρόμου από την Μαυριώτισσα μέχρι τον Ναυτικό Ομιλο, με προστατευτικά –  όπου χρειάζονται – κιγκλιδώματα πρός την μεριά της λίμνης, τοποθέτηση καινούργιων και ευκρινών σημάτων αλλά και μιά ήπια παρέμβαση, για την δημιουργία, ποδηλατόδρομου, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα, καθημερινά και με ασφάλεια ο οποιοσδήποτε με το μέσον που διαθέτει (πλήν βέβαια ογκώδους και βαρέως τύπου οχήματος), την μοναδική αυτή φυσική ομορφιά.

Κατά τα άλλα, που κι αυτό όμως δεν είναι δόκιμο, να παραμείνει ως έχει, η διπλή κυκλοφορία Νοσοκομείου – Μαυριώτισσας, μόνο για τα τουριστικά λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ.

 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

περισσότερα
Back to top button