Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΝεστόριο

7 εκατομμύρια από τον TAP στη Δυτική Μακεδονία (ρεπορτάζ)

 

tap-864x400_c

Με 7 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει δράσεις κοινωνικής ευθύνης η Κοινοπραξία κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), τις περιοχές απ όπου διέρχεται ο Αγωγός  στην Δυτική Μακεδονία,  στους Δήμους Αμυνταίου, Εορδαίας, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου Καστοριάς.

«Η Περιφέρεια έχει ήδη έτοιμο φάκελο και 15 ονοματισμένα έργα , από την διαβούλευση της με τους Δήμους των περιοχών αυτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, επιβεβαιώνοντας  σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης και επισημαίνοντας ότι «η έγκριση και η χρηματοδότηση έργων ή προγραμμάτων στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης και των δράσεων αυτών, μπορεί να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα»

Μιλώντας ο κ. Καρυπίδης στην ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε γνωστό ότι στα  32 εκατομμύρια ευρώ που είναι συνολικά από την Κοινοπραξία κατασκευής του TAP η χρηματοδότηση των Περιφερειών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ένα ποσό της τάξης των 5 εκατομμυρίων θα μείνει ως «ταμείο-κουμπαράς», προκειμένου να στηρίξει έκτακτες ανάγκες ή επιπρόσθετες επιλέξιμες δράσεις των τριών Περιφερειών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας από την πρόσφατη σύσκεψη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους εκπροσώπους της εταιρείας TAP και τους εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας απ΄ όπου διέρχεται ο Αγωγός, αποφασίσθηκε επίσης να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου των δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

ert.gr

 

 

περισσότερα

2 Comments

  1. Το ποσο των 7 εκ. που κατενειμε ο Τ.Α.Π.πρεπει να διατεθούν αποκλειστικά στις πληττομενες κοινοτητες ως κοινωνική εταιρική ευθύνη του Τ.Α.Π. και όχι σε οποιαδήποτε περιφερειακα έργα που φαίνεται οτι ετοιμάζονται.Είναι ηθικό χρέος απέναντι στους κατοικους των χωριών απο τις αγροτικές περιοχές απο τις οποιες διέρχεται ο αγωγός Τ.Α.Π.

  2. Σχόλιο kastoriaMIA :
    Είδατε πουθενά να αναφέρεται για βαλβίδα σύνδεσης του αγωγού με την πόλη της Καστοριάς , προκειμένου , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , και ο Καστοριανός πολίτης να αποκτήσει φθηνό καύσιμο – φυσικό αέριο – για την θέρμανσή του ???

    Πάμπολλες φορές στο παρελθόν τα ξαναγράψαμε , κάπου , κάποιοι , κάποτε φάνηκε να ευαισθητοποιήθηκαν και να θέσανε , όπως λέγανε το θέμα και επέτυχαν – λέγανε – να υπάρξει δέσμευση για παροχή φυσικού αερίου και για την Καστοριά .
    Κατάλαβε κανείς σ΄ αυτόν τον τόπο , ότι από κάπου προκύπτει ότι στα επόμενα χρόνια θα τηρηθεί η δήθεν δέσμευση και θα αποκτήσουμε φυσικό αέριο ??? Η μήπως και πάλι για εμάς (σιγουράκι) , ο αγωγός του φυσικού αερίου θα είναι ατραξιόν προς θέαση και μόνο ??? Και τα καθρεπτάκια που θα πάρουμε για αντάλλαγμα εμείς οι τυχεροί ιθαγενείς – θα μου πείτε – δεν μας ικανοποιούν ??? Σίγουρα καλά είναι και τα αποχετευτικά δίκτυα στην Κορομηλιά (τυχαία βάζω ένα όνομα χωριού του νομού) , αλλά νομίζω ότι προείχε η φθηνή θέρμανση των κατοίκων του πιο προβληματικού πλέον νομού της έτσι κι αλλιώς προβληματικής Ελλάδας .

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ??? ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΦΤΙ ΤΩΝ ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ αρμοδιων ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ !!! ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΕ ΠΟΛΙΤΗ , ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΑΦΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ….. http://kastormia.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button