Ελλάδα

Φυτά εσωτερικού χώρου που απολυμαίνουν το σπίτι μας

fyta-esoterikou-xorou-127775-696x384Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν αποτελούν απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά μπορούν να αποτελέσουν πηγή υγείας και ευεξίας απολυμαίνοντας την ατμόσφαιρα του σπιτιού και εμπλουτίζοντας την με οξυγόνο.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου ευδοκιμούν σε φωτεινούς χώρους,  αλλά όχι άμεσα εκτεθειμένους στον ήλιο. Πρέπει να έχουν όσο το δυνατό σταθερή θερμοκρασία και να μην είναι εκτεθειμένα στα αέρια ρεύματα. Πρέπει, τέλος, να αποφεύγεται η τοποθέτησή τους κοντά σε εστίες θερμότητας (καλοριφέρ, τζάκι κλπ).

—Σανσεβιέρα

Η Σανσεβιέρια ή αλλιώς «γλώσσα της πεθεράς»είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό. Δε θέλει σχεδόν καθόλου πότισμα (1 φορά ανά δίμηνο) και αντέχει γενικά στην ξηρασία.
—Δράκαινα

H Δράκαινα που υπάρχει σε πολλές είδη και απαιτεί σκίαση, αλλά ειδικά οι ποικιλίες της με χρωματιστά φύλλα απαιτούν περισσότερο φως.

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα είναι φυτά που αντέχουν γενικά στην ξηρασία.

—Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο επίσης λέγεται ότι καθαρίζει τον αέρα για αυτό και το χρησιμοποιούν πολύ συχνά σε γραφεία.

Για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού με περισσότερη υγρασία, όπως η κουζίνα και το μπάνιο, μπορείτε να επιλέξετε φυτά που αγαπούν το νερό.

—Φτέρη

Η φτέρη έχει ανάγκη από φυσικό φως. Προσοχή: Ποτέ δεν αφήνουμε στις φτέρες να στεγνώσει το χώμα.

—Μαράντα

Η Μαράντα επίσης απαιτεί αρκετή υγρασία. Τα φύλλα της κατά την διάρκεια της νύχτας στρέφονται προς τα πάνω ενώ την ημέρα απλώνουν και πάλι. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά.

Όμορφα και χωρίς απαιτήσεις φυτά είναι και οι κάκτοι, τα παχύφυτα, ο πόθος, διάφορα είδη του φίκου καθώς και το χλωρόφυτο.

Συμβουλή: Μπορείτε σε έναν τετράγωνο δίσκο να βάλετε διάφορους κάκτους τοποθετώντας γύρω-γύρω χαλίκι δημιουργώντας έναν μικρό κήπο δίνοντας στον χώρο σας ένα λιτό ύφος.

Τέλος για τον καθαρισμό τους από την σκόνη, πλένετε πολύ προσεκτικά τα φύλλα με έναβρεγμένο μαλακό πανί, ενώ αν θέλετε να τα γυαλίσετε βάλτε λίγο λάδι σε ένα άλλο πανί και σκουπίστε τα απαλά. Τους κάκτους μπορείτε να τους καθαρίζετε με ένα πινελάκι!

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε με ποιους τρόπους μας ωφελούν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Πέντε οφέλη από τα φυτά εσωτερικού χώρου: από την αναπνευστική λειτουργία ως την παραγωγικότητα στην εργασία.

Πηγή Agroo

econews.gr

περισσότερα
Back to top button