Ελλάδα

Προσφυγικό: Η κυβέρνηση δίνει επιπλέον 19,6 εκατ. ευρώ μέσω Κοινωφελούς – Τα πεντάμηνα μετατρέπονται σε οκτάμηνα για τα hot spots

prosfyges_hotspots_aftodioikisi-620x320Aπό πεντάμηνα σε οκτάμηνα μετατρέπει τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας ειδικά για τους ωφελούμενους που απασχολούνται στα hot spots, το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα με TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» το οποίο ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή «επιτρέπεται η επέκταση των προγραμμάτων ειδικά για τη στελέχωση των σημείων (hot spots) παροχής υπηρεσιών Α΄ υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, με ωφελούμενου των ανωτέρω προγραμμάτων».

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ το επιπλέον κόστος ανέρχεται σε 19,6 εκατ. ευρώ και θα καλυφθει από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Οκτάμηνα και τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς

Να σημειωθεί ότι  αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου έχει ήδη ανακοινώσει ότι το σχετικό αίτημα προς την ΕΕ εγκρίθηκε και τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα είναι πλέον οκτάμηνης διάρκειας αντί για πεντάμηνης.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα που θα είναι διαφορετικά από αυτά των hot spots θα ξεκινήσουν τον Μάρτιοαπό 510 μακροχρόνια ανέργους του Δήμου Περάματος και αμέσως μετά το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε 17 δήμους της χώρας που αποτελούν θύλακες μακροχρόνιας ανεργίας δηλαδή έχουν ταυτόχρονα υψηλό ποσοστό ανέργων, υψηλό ποσοστό μακροχρόνια -άνω των 12 μηνών- ανέργων και, το κυριότερο, η τάση είναι αρνητική, δηλαδή εκτιμάται ότι στους δήμους αυτούς η ανεργία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, και θα αφορά 6.000 ανέργους, ενώ επόμενους μήνες θα ενταχθούν ακόμη 32 δήμοι με τα ίδια χαρακτηριστικά και 12.000 άνεργοι, δηλαδή, συνολικά 18.500.

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button