ΚαστοριάΝεστόριο

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς προς Φ. Πετσάλνικο: “Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση”

logo_syriza

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο  και με το περίσσιο θράσος που τον διακρίνει μας  απαντά ο κ. Πετσάλνικος.

Για την ΔΕΡΑΣΕΝ ΑΕ τα είπαμε. Ένα σκάνδαλο κακής διαχείρισης χρημάτων του Ελληνικού λαού, που πήγανε στον βρόντο από το «ενδιαφέρον» του πρώην βουλευτή Καστοριάς.

Δύο τινά συνέβησαν σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο :

Α) δεν του έδωσαν σημασία οι αρμόδιου του ΥΕΘΑ, αποποιούμενος κάθε προσωπικής και συλλογικής ευθύνης , αυτός ως συνήθως δεν έφταιξε ποτέ σε τίποτα, και

Β) Η Δημοτική αρχή του Νεστορίου δεν έδειξε ενδιαφέρον για την αξιοποίηση και την λειτουργία της ΔΕΡΑΣΕΝ. Τα ρίχνει δηλαδή στη Δημοτική αρχή, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν πολιτικοί του φίλοι. Ας  βγούνε να του απαντήσουν οι ίδιοι.

Για την πρόσληψη του Διευθύνοντος συμβούλου , που δεν έγινε με κομματικά κριτήρια, αλήθεια προκηρύχτηκε διαγωνισμός;  Εδώ γελάνε και οι πάπιες  της λίμνης!

Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Πετσάλνικου, μετά από 21 χρόνια αδράνειας και πολιτικών παιχνιδιών, για την ΔΕΡΑΣΕΝ εστιάζεται στο γεγονός , ότι μετά την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Επικρατείας κ. Κουίκ στον νομό Καστοριάς και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το θέμα, στο να δει αν μπορεί και με ποιους όρους να επαναλειτουργήσει η ΔΕΡΑΣΕΝ , ο ίδιος έκανε μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων στο ΥΕΘΑ , την διαφήμισε στην πόλη έτσι ώστε, εάν η κυβέρνηση βρει τρόπο επαναλειτουργίας του εργοστασίου, να βγει και να κοκορευτεί ‘να εγώ ήμουν αυτός που προώθησε το θέμα’.  Μαυρογιαλούρικες  ως συνήθως πρακτικές!

Όσο για τον ακρωτηριασμό του ΤΕΙ πού ήταν όταν έγινε;

Την μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κοζάνη ποιος και πότε την έκανε;

Για τον «διαμελισμό των ιματίων» της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, εργοστάσιο γάλακτος που νοικιάστηκε σε ιδιώτη για 17.000 ευρώ το χρόνο (όσο πληρώνει ενοίκιο το μήνα η ΔΟΥ Καστοριάς) ας μας ενημερώσει πώς έγινε και ποιος φταίει!

Για το Αστυνομικό Μέγαρο που από το 2006 πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ τόκους στο δάνειο για την ανέγερση του και ταυτόχρονα πληρώναμε και εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ νοίκια, να του θυμίσουμε τις θέσεις που κατείχε τότε ; (μην μας πει ότι του φταίνε οι σύλλογοι γιατί εκείνοι έκαναν προσφυγή το 2012. Είχε λοιπόν τουλάχιστον 6 χρόνια να ενδιαφερθεί και να σταματήσει την σπατάλη δημοσίου χρήματος!)

Για την ανεργία θα του απαντήσουμε , ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, μιας και ήταν οι κυβερνήσεις που υπηρετούσε, αυτές που οδήγησαν την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε απόγνωση.

Όσο για τον ΤΑΠ ας δει ποιος υπέγραψε την σύμβαση και πότε!

ΟΛΑ τα ανωτέρω που αναφέρθηκε ο κ. Πετσάλνικος στην ανακοίνωση του, μας τα κληροδότησε στην Καστοριά ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

 Εμείς δεν θα παραφράσουμε καμιά φράση, θα πούμε αυτούσια την ρήση του Σωκράτη:

Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα.

μετάφραση: Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση.

 

 

περισσότερα
Back to top button