Καστοριά

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κών Π.Ε. Καστοριάς: Γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης του έργου των εκπαιδευτικών

sxolΗ τροποποίηση-αλλοίωση της αρχικής εγκυκλίου στοχοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα

Τις τελευταίες ημέρες βρεθήκαμε ως εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο μέσο μιας αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Περιφερειακού Διευθυντή  Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και τοπικών φορέων της πόλης μας. Αφορμή αποτέλεσε η  εγκύκλιος που αναφέρεται  στις διδακτικές επισκέψεις των μαθητών των σχολείων.

Διαφωνούμε με την εγκύκλιο (22-2-16) του κ. Περιφερειακού Διευθυντή  μέσα από την οποία επιχειρήθηκε να ερμηνευτεί, ανεπιτυχώς και άστοχα, η αρχική εγκύκλιος του Υπουργείο Παιδείας  (αριθμός 15-1-2016)) που αναφέρεται στις διδακτικές επισκέψεις. Η τροποποίηση-αλλοίωση της αρχικής εγκυκλίου προκάλεσε υπερβολικές αντιπαραθέσεις  και στοχοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Η εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από παρόμοιες εγκύκλιους και παρεμβάσεις διαπιστώνει μία προσπάθεια χειραγώγησης του  έργου των εκπαιδευτικών, οι οποίοι, μέσα σ’ ένα δυσμενές κοινωνικό περιβάλλον, προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στους μαθητές/τριες  τους.

Οι σχολικές μονάδες, οι σύλλογοι διδασκόντων, μέσα σ’ ένα κλίμα παιδαγωγικής ελευθερίας, διαθέτουν την επιστημονική κατάρτιση  για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων-προγραμμάτων, που φέρουν άλλωστε και την έγκριση των αρμόδιων φορέων της εκπαίδευσης.

H εγκύκλιος του ΥΠΕΘ 15-1-2016, η οποία προσδιορίζει τους άξονες υλοποίησης των εκπ/κών επισκέψεων,  είναι σαφής και δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον ερμηνεία και συνεπώς ζητάμε την απόσυρση του εγγράφου του Περιφερειακού Δ/ντή.

 

Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κών Π.Ε. Καστοριάς

περισσότερα
Back to top button