Ελλάδα

Μουσακάς με πατάτες

666664Υλικά

Πατάτες 1 1/2 -2 κιλά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπα τσαγιού χυμό ντομάτας
1 μέτριο ψιλοκομ κρεμμύδι
λάδι, αλάτι, πιπέρι μαϊντανό

Καθαρίζεις, πλένεις , κόβεις τις πατάτες σε ροδέλες. αραδιάζεις τις μισές στο ταψί [πιρέξ] και τις ψήνεις ελαφρώς στον φούρνο.
Μαγειρεύεις τον κιμά ,και τον ρίχνεις πάνω στις πατάτες.
Βάζεις τις υπόλοιπες πατάτες και τις ξαναψήνεις ελαφρώς να ροδίσουν .
Τέλος ρίχνεις την μπεσαμέλ και το ψήνεις κανονικά μέχρι να ροδίσει.
Αν βάλεις όλα τα υλικά μαζί και το ψήσεις, οι πατάτες θα είναι ωμές.
Μπορείς να βράσεις 1-2 λεπτά τις πατάτες και να τις βάλεις, ο τρόπος όμως που σας γράφω είναι μεν λίγο κουραστικός αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει.
Το φαγητό αυτό γίνεται ,αντί πατάτα, βάζουμε κολοκυθάκια τηγανητά.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. μέτριες αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 αβγά.
κεφαλογραβιέρα ”Σούλι”
Η εκτέλεση της μπεσαμέλ είναι η γνωστή.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου
και καλή αποκριά
Μαρία.

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η τιμή της σιωπής, μπορεί να είναι οι ψυχές των ανθρώπων……..

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button