ΚαστοριάΝεστόριο

Απάντηση Πετσάλνικου στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι η ανάπτυξη που λείπει, ανόητοι»!

petsalnik

Με έκπληξη είδα την ανακοίνωση της Επιτροπής του Συριζα Καστοριάς, με την οποία μου επιτίθεται γιατί σε συνάντησή μου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συζητήθηκε και η αναγκαιότητα να λειτουργήσει εί δυνατόν, η Δημοτική Επιχείρηση Ραφής Στρατιωτικών Στολών στο Νεστόριο.

Αμελέτητοι ως συνήθως και εμπαθείς επιδίδονται σε κατηγορίες και υβριστικές αναφορές διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά γεγονότα.

Η ΔΕΡΑΣΕΝ οργανώθηκε και εξοπλίστηκε το 1998 ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ Επιχείρηση από την τότε Δημοτική Αρχή με την συμπαράσταση και την δική μου και της τότε Κυβέρνησης.

Το 1999 μάλιστα λειτούργησε και πρόγραμμα (του ΟΑΕΔ) κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα επόμενα χρόνια όμως, δεν λειτούργησε η Επιχείρηση είτε γιατί δεν ήταν στις προτεραιότητες της τότε Δημοτικής Αρχής, είτε διότι ιδίως μετά το 2003 δεν υπήρξε καθόλου ενδιαφέρον από την ηγεσία του ΥΕΘΑ παρά τα σχέδια που είχαν υποβληθεί.

Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη Διευθύνοντος Συμβούλου αυτή έγινε από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο που ως γνωστόν δεν επρόσκειτο πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήμουν βουλευτής.

Ποια ήταν επομένως τα «κομματικά» κριτήρια της πρόσληψης ή της σύνθεσης του Δ.Σ της ΔΕΡΑΣΕΝ?

Μακάρι η σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ καθώς και η σημερινή Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν στη λειτουργία της Επιχείρησης.

Όσο για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύω και για τη ΔΕΡΑΣΕΝ και για άλλα θέματα της περιοχής δε χρειάζεται να αναρωτιούνται οι κύριοι της Επιτροπής του Συριζα.

Καλύτερα θα ήταν να γνωστοποιήσουν στους πολίτες τι κάνουν για να ανατραπεί η απο-ανάπτυξη της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια, με αρνητικές εξελίξεις όπως είναι ο ακρωτηριασμός του ΤΕΙ, η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κοζάνη, ο «διαμελισμός των ιματίων» της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών (εργοστάσιο γάλακτος, ξηραντήριο καλαμποκιού, μονάδα ζωοτροφών), η ματαίωση της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου, η παντελής έλλειψη προγράμματος για την ανεργία, η διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου χωρίς κανένα όφελος για την περιοχή και η απουσία οποιουδήποτε νέου αναπτυξιακού έργου.

Το ενδιαφέρον μου υπάρχει γιατί «είναι η ανάπτυξη που λείπει, ανόητοι» για να παραφράσω τη γνωστή φράση.

 

Φίλιππος Πετσάλνικος  

πρ. Προέδρος της Βουλής

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνάντηση Πετσάλνικου – Καμμένου για ΔΕΡΑΣΕΝ και προσφυγικό

12239864_10153272305156262_4973571035864959543_n

 

 

περισσότερα
Back to top button