ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Καστοριάς: Σταματάμε το μπλόκο, συνεχίζουμε τις δράσεις

agrotesmplokoΜετά από πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Καστοριάς η γενική συνέλευση αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του μπλόκου χωρίς να σταματήσουν οι δράσεις για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στις 43 ημέρες και νύκτες που πέρασαν υπήρχε συνοχή,συνεννόηση, οργάνωση, δυναμική, αποφασιστικότητα.

Έγινε ένας μεγάλος σε διάρκεια και σε μέγεθος αγώνας που αν μη τι άλλο φύτρωσε ένας σπόρος.

Ένας σπόρος που μπορεί να γίνει δέντρο με καρπούς.

Μπορεί οι ρίζες να προχωρούν δύσκολα, να συναντούν εμπόδια, να παρεκκλίνουν και να επανέρχονται, να χωρίζουν προσωρινά και να ξανασμίγουν, να θέλουν να ξεραθούν και να το ξανασκέφτονται, να ανταγωνίζονται και να ομονοούν.     Όμως ο στόχος του δέντρου αυτού παραμένει ψηλά πάνω από το χώμα και προσδοκά να δημιουργήσει ένα υγιές εύρωστο σώμα να αντέχει στον χρόνο, στις κακουχίες, στις αντίξοες συνθήκες, να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα, να αποτελεί στήριγμα και να προστατεύει τον χώρο που καλύπτει.

Να συνθέτει, να ενώνει, να δημιουργεί. Να διακρίνει τα  καλά, γνήσια, αυθόρμητα,  ευχάριστα, κελαϊδίσματα  των πουλιών από τα τυποποιημένα και κατασκευασμένα πακέτα προσφορών.

Να παράγει γλυκούς καρπούς.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται η συμμετοχή όλων, αλλά κυρίως των αγροτών.

Ευτυχώς που στο μπλόκο μας είχαμε πολλούς που μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε.

Το δήμο Άργους Ορεστικού και το δήμαρχο κ. Π.Κεπαπτσόγλου, το δήμο Καστοριάς, το δήμο Νεστορίου, την Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, την αστυνομία που όλες αυτές τις μέρες ήταν παρούσα με κατανόηση, με σεβασμό, τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας που παρουσίασαν τις θέσεις, τις απόψεις τα επιχειρήματά μας.          Ευχαριστούμε επίσης τα Δ/Σ που μας στήριξαν με ψηφίσματα και με την παρουσία τους στα μπλόκα, το εργατικό κέντρο, τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων, των  αστικών και των  υπεραστικών λεωφορείων, των αυτοκινητιστών, των φορτοταξί, των σχολών οδήγησης,  των πρατηρίων υγρών καυσίμων, τους επαγγελματίες της περιοχής για τις χορηγίες τους, τους μουσικούς για τη συμμετοχή τους, όλοι βοήθησαν με τον τρόπο τους.

Η μόνη που δεν βοήθησε ήταν η  κυβέρνηση.

Μία κυβέρνηση που χρησιμοποίησε όλα τα παλαιοκομματικά συστήματα για να αμαυρώσει τον αγώνα μας. Παραπλανητικές πληροφορίες, χαρακτηρισμούς, ψέματα. Το μόνο θετικό είναι που δεν χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όλα τα άλλα αρνητικά.

Μία αδιάλλακτη κυβέρνηση χωρίς σχέδιο χωρίς προοπτική που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσει προσωρινά  τους αριθμούς, αδιαφορώντας για την καταστροφή της παραγωγικής δομής της χώρας παρασύροντας και την τελευταία  ελπίδα για ανασυγκρότηση.

Δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα από τα τρία βασικά αιτήματα που είχαμε, παρά μόνο δεσμεύτηκε να μετακινήσει μειούμενο  το αφορολόγητο από τις επιδοτήσεις στο φορολογητέο εισόδημα για να βοηθήσει τους πολύ μικρούς καλλιεργητές.

Δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για ενδυνάμωση και εξυγίανση του ΟΓΑ ως αυτόνομο ταμείο ασφάλισης των αγροτών, χωρίς να δημιουργεί αρνητικό κλίμα για επενδύσεις, για ανάπτυξη, για επέκταση, για αύξηση της παραγωγής.

Για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που να μπορούμε να ανταποκριθούμε, χωρίς να είναι ληστρικό και εξοντωτικό.

Για ανάληψη πρωτοβουλιών μείωσης του κόστους παραγωγής ώστε να μπορούμε να παράγουμε επαρκή ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Να μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν στην κοινωνία τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά που είναι αναντικατάστατα.

Γι αυτό θα συνεχίσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλον αυτόν τον  κόσμο που αυτό το διάστημα μας ενθάρρυνε μας κατανόησε, έβλεπε μέσα από το δικό μας αγώνα την δική του στάση, το δικό του πρόβλημα, τη δική του επιθυμία. Ακόμη και αυτοί που άθελά μας ταλαιπωρήθηκαν και τους ζητούμε συγγνώμη, δεν διαμαρτύρονταν, περίμεναν με στωικότητα στο μπλόκο, προσπαθούσαμε να τους ευχαριστήσουμε ενημερώνοντάς και προσφέροντάς τους νερό και προϊόντα της περιοχή μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε για να δώσουμε προοπτική και όραμα σε αυτά τα νέα παιδιά που κάθε μέρα κατέβαιναν στα μπλόκα με πάθος με αυθορμητισμό με επιμονή για μεγαλύτερή πίεση, περισσότερες ώρες, αλλά με σεβασμό στην συνολική προσπάθεια.

Κοντά σε αυτούς και οι μεγαλύτεροι, καθημερινά παρόντες βοηθούσαν στην οργάνωση, στη λειτουργία, στις βάρδιες, σε όλα και ότι έκαναν το έκαναν με την ψυχή τους. Όλοι για τον κοινό αγώνα.

Συμμετείχαμε σε πανελλαδικές  κινητοποιήσεις στην Αθήνα δύο φορές, στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλελέρ, στην Καστοριά, στην Κρυσταλλοπηγή, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς, στην εφορία, στο τελωνείο, στην περιφέρεια, στον ΟΓΑ, στο αεροδρόμιο,   πολλές συναντήσεις για συζήτηση στην Βέροια, στην Πέλλα,  στην Νίκαια, στο Άργος, στην Κοζάνη, στην Νεάπολη, στο Αμύνταιο, στα Γρεβενά και όπου αλλού για να δημιουργήσουμε συμμαχίες για να επιτύχουμε την ενότητα στον χώρο. Καταφέραμε πολλά.

Το πιο σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα συντονιστικό όργανο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε να ενώσουμε αρχικά τις φωνές μας στην περιφέρειά μας.            Συμμετείχαμε στα Πανελλαδικά συντονιστικά με εκπροσώπους και στην επιτροπή για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με δύο μέλη από Δ. Μακεδονία.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια και θα συνεχιστεί. Κάθε φορά πρέπει να χτίζουμε στα προηγούμενα.

Φεύγουμε από το μπλόκο με ψηλά το κεφάλι με αξιοπρέπεια, με δύναμη, με συνοχή. Δεν φοβόμαστε ,υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, διεκδικούμε, δημιουργούμε συμμαχίες, αυτό κερδίσαμε. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση να μας διαλύσει. Θα παλέψουμε, θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού θα είμαστε πάντα.

Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται

Από την συντονιστική επιτροπή

περισσότερα
Back to top button