Ελλάδα

Πώς να αγαπήσεις τη Δευτέρα σου

602624_549857555031692_842321337_n

Blue Monday. Το ξυπνητήρι χτυπά. Η μέρα σου ξεκινάει με σούφρωμα φρυδιών και θυμίζεις τον στρουμφο-Γκρινιάρη! Δεν θες να σηκωθείς, δεν θες να συναντήσεις κόσμο, δεν θες μια στοίβα από χαρτούρα πάνω στο γραφείο σου. Θέλεις το Σαββατοκύριακο σου πίσω! Ακόμα και ο καφές δεν έχει την ίδια απολαυστική γεύση!

tumblr_mvduymqbuR1r8t9gdo1_500

Ο κόσμος έχει γράψει τραγούδια για το πόσο μισεί αυτή τη μέρα. Τα Σ/Κ περνούν τόσο γρήγορα, ενώ οι Δευτέρες “καταστρέφουν” τα ρολόγια. Πιθανόν, να υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα μας. Υπάρχουν μερικά βήματα, τα οποία ίσως βοηθήσουν στην απομάκρυνση των αρνητικών συναισθημάτων που μας διακατέχουν τις Δευτέρες.

1. Προετοιμάσου από την Παρασκευή

Στο έλεγε και η μαμά σου: “Μη διαβάζεις Ιστορία το βράδυ της Κυριακής”! Οργανώσου. Αγόρασε μια ατζέντα, χαρτάκια post it και ένα πίνακα ανακοινώσεων για το γραφείο σου. Φτιάξε ένα πρόγραμμα και προσπάθησε να ξεμπερδεύεις με τα πιο δύσκολα θέματα της δουλειάς σου από το απόγευμα της Παρασκευής (άντε σου δίνουμε μια παράταση μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου). Βρίσκεσαι σε εγρήγορση, έχεις περισσότερες ιδέες και έχεις περιθώριο να διορθώσεις τυχόν λάθη μέσα στις επόμενες μέρες.

2. Πάρε ρεπό τουλάχιστον μια από τις δύο μέρες του Σ/Κ.

Μπορεί να δουλεύεις με pyjamas, αλλά αυτό δεν αναιρεί την πίεση και το άγχος που δημιουργεί η έντονη και συνεχής εργασία. Πάρε ρεπό. Το αξίζεις και το δικαιούσαι, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα. Μια μέρα αφιερωμένη απόλυτα σε εσένα και όσα αγαπάς. Χαλάρωσε. Μη σκεφτείς τίποτα που σε αγχώνει και σου χαλάει τη διάθεση. Ιδανική μέρα για ξεκούραση είναι η Κυριακή. Πήγαινε ένα περίπατο, σινεμά, θέατρο, βγες για φαγητό. Μην ξενυχτήσεις όμως, αυτό θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αυριανή ημέρα.

3. Μην φορτώνεις τη μέρα σου.

Μην προγραμματίζεις τα πάντα για το πρωί της Δευτέρας. Το ξέρω ότι θέλεις να ξεμπερδεύεις με όλες σου τις υποχρεώσεις από την αρχή της εβδομάδας, αλλά αν μεταφέρεις κάποια ραντεβού για την Τρίτη και την Τετάρτη, όλα θα κυλίσουν πιο ομαλά. Δες τι επείγει και τοποθέτησε το στο κουτάκι που του αντιστοιχεί. Με αυτό τον τρόπο όλα θα γίνουν σωστά στην ώρα τους, χωρίς καθυστερήσεις και άγχος.

Δες τη Δευτέρα σαν μια καινούρια αρχή και όχι σαν ένα καινούριο μαρτύριο. Το βράδυ της Κυριακής κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, διάλεξε τα ρούχα που θα φορέσεις, ετοίμασε τη τσάντα και τα πράγματα σου, πιες ζεστή σοκολάτα και ηρέμησε. Η Δευτέρα σου θα αρχίσει με χαμόγελο, άλλωστε είναι μια καινούρια ημέρα της ζωής σου, μην την αφήσεις να πάει χαμένη

 

 

savoirville.gr

περισσότερα
Back to top button