ΚαστοριάΝεστόριο

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Πευκιωτών (βίντεο)

8876543

Στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου στο Νταηλακη πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του Συλλόγου Πευκιωτών “Η Αγία Παρασκευή”

Για πρώτη φορά την Κυριακή στις 21 Φεβρουαρίου 2016 η κοπή πραγματοποιήθηκε απόγευμα έτσι ώστε όλοι οι καλεσμένοι να έχουν το χρόνο να ευχαριστηθούν την εκδήλωση. Ο χώρος του γέμισε από τους χωριανούς που κατοικούν κατά κύριο λόγο στην περιοχή Νταηλακη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το Δ.Σ. του Συλλόγου Νταηλακη « Η Πρόοδος». Στους επισήμους προσκεκλημένους παραβρεθήκαν ο Δήμαρχος Νεστόριου καθώς και οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. Το Πεύκο είναι από τα χωριά του Γράμμου που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όπως και τα περισσότερα χωριά της περιοχής.
Το 2015 ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της εισόδου του χωριού το όποιο ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα αφού η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου σταματούσε πριν το χωριό και συνέχιζε μετά από αυτό. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα του χωριού και στην ανάλυση τους έταξε την επίλυση δυο από αυτών με την δημοπράτηση του μέσα σε δυο μήνες. Τόνισε ότι 50.000 ευρώ θα δοθούν στο Πεύκο, αυτό δεν ήταν αρκετό αφού ο κόσμος δεν φάνηκε να τον πιστεύει. Κάτοικος του χωριού του τόνισε ότι δεν μπορεί να πάει στο σπίτι του και αυτό διότι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι κατάλληλος μόνο για στρατιωτικά άρματα και αυτό μόνο σε καλές καιρικές συνθήκες. Εμείς θα είμαστε σε αναμονή να δούμε τις υποσχέσεις να γίνονται πραγματικότητα.
Στο ερώτημα μας γιατί έλειπαν πολλοί γνωστοί της πολίτικης σκηνής το Δ.Σ. του συλλόγου απάντησε ενδεχόμενος από ελλείπει ενημέρωση ή αναλυμένες υποχρεώσεις. Από την άλλη θυμόμαστε ότι παλαιοτέρα υπήρξαν πολιτικοί που σε τέτοια γεγονότα παγαίνανε ακάλεστοι και χωρίς πρόσκληση. Όπως και να έχει το καλό της βραδιάς είναι ότι κανένα κομμάτι πίτας δεν πήγε χαμένο και τα εδέσματα που ετοίμασαν οι επισκέπτες έγιναν γρήγορα ανάμνηση στον ουρανίσκο των καλεσμένων.
Και του χρόνου με υγεία

 

περισσότερα
Back to top button