Ελλάδα

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ για τις σοκολάτες «SNICKERS» και «MARS» – Τι πραγματικά συμβαίνει

mars708_3Προχθές ανακοινώθηκε από την «Mars Hellas» η απόσυρση ορισμένων προϊόντων MARS και SNICKERS εξαιτίας εντοπισμού πλαστική ύλης σε ένα από τα προϊόντα.

«Η Mars Hellas ανακοινώνει την ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ορισμένων προϊόντων SNICKERS® και MARS® ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της MARS στο Veghel της Ολλανδίας», ήταν η σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Σήμερα, ο ΕΦΕΤ απέστειλε Δελτίο Τύπου στο οποίο ενημερώνει πως «μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την «MARS HELLAS», ενημερώθηκε για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων MARS και SNICKERS που έχουν παραχθεί στην Ολλανδία από την Mars Nederland B.V. κι έχουν διακινηθεί στη χώρα μας από την εν λόγω εταιρεία. Η ανάκληση πραγματοποιείται ύστερα από εντοπισμό ξένου σώματος (πλαστική ύλη) σε ένα από τα προϊόντα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής παρτίδες των κατωτέρω προϊόντων:

«Η εταιρεία “MARS HELLAS” έχει ήδη ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό με την έκδοση σχετικού δελτίου τύπου και έχει ξεκινήσει την ανάκληση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, καλούνται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που διαθέτουν τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντων στους καταναλωτές για την άμεση απομάκρυνσή των. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντων, να μην τα καταναλώσουν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

iefimerida.gr

περισσότερα
Back to top button