Ελλάδα

Συνταγή: Η πίτα του βοσκού

pitavoskou_6f0a29a685b391c8cf5fb6443fef6c4aΛαχταριστή ιδέα !

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 250 γρ. γιαούρτι Total
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. καρότο κομμένα σε κυβάκια
  • 100 γρ. αρακά
  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 300 ml ζωμός κρέατος
  • 30 γρ. πελτές ντομάτας
  • 20 ml γούστερσος
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και δενδρολίβανο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να φύγουν τα υγρά του και να καβουρδιστεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη γούστερσος, τον πελτέ, το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  3. Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τους κρόκους και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button