ΕλλάδαΚαστοριά

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το προφυγικό

8283_10153270591726262_7577580761656560219_n

Χθες Τρίτη 23/2/2016 ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, και οι πρώην Υπουργοί Γρηγόρης Νιώτης και Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνέχεια της παρουσίας τους στην Ρόδο το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο Νεστορίδειο, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να εκθέσουν θέματα και προτάσεις που τους παρουσίασαν στην Ρόδο ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.
Ειδικότερα :
• Ζήτησαν να ενισχυθεί ο Δήμος με πόρους και λειτουργική στήριξη, δεδομένου ότι η Τ.Α. και η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζουν ως τώρα αποκλειστικά με ίδιες δυνάμεις και πόρους τα θέματα που προκύπτουν από τις συνεχώς αυξανόμενες ροές των προσφύγων.

• Υπογράμμισαν την ανάγκη να λειτουργεί αποτελεσματικά «ομπρέλα» προστασίας και ελέγχου με περιπολίες σε όλο το μήκος του Νοτίου Αιγαίου.

• Υπέβαλαν στον Υπουργό αναλυτικές προτάσεις του Δήμου Ρόδου για την αναπλήρωση απωλειών των εσόδων της Τ.Α., που προκλήθηκαν από την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

• Ανέπτυξαν το αίτημα, σύμφωνα με τις θέσεις που τους είχαν παρουσιάσει τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων Ρόδου κ. Α. Καμπουράκης, για μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να υπάρξει αξιοποίηση των νέων τουριστικών αγορών (π.χ. Ρωσίας, Ιράν κλπ).

• Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε να εξετάσει τα πιο πάνω θέματα σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους Υπουργούς.

 

περισσότερα
Back to top button