Καστοριά

Κανονισμός Ξυλείας: Παραγωγή και Διακίνηση της νόμιμης υλοτομημένης ξυλείας

ksylaΑπό τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς γνωστοποιείται ότι σε εφαρμογή το κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (995/2010),  εκδόθηκε Κ.Υ.Α. 134627/5835/23-12-2015, η οποία αφορά την παραγωγή και διακίνηση της νόμιμα υλοτομούμενης ξυλείας καθώς και των προϊόντων ξυλείας, που διατίθενται για πρώτη φορά στην αγορά της Ε.Ε..

Η ανωτέρω Κ.Υ.Α. προβλέπει τις αρχές που θα υλοποιήσουν τον κανονισμό καθώς και τη σύσταση εθνικών και περιφερειακών καταλόγων και μητρώων φορέων εκμετάλλευσης  και εμπόρων.

Επειδή το πεδίο εφαρμογής των προϊόντων ξυλείας που εμπίπτουν στον κανονισμό καθώς και όσοι εμπλέκονται τόσο ως φορείς εκμετάλλευσης (Δήμοι, Δασικοί Συνεταιρισμοί, δασοκτήμονες κ.α.) όσο και ως έμποροι (ξυλείας, καυσοξύλων επίπλων, παρκέ, κορνίζων, χάρτου κ.α.)  είναι μεγάλο,  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr) αναλυτικό δελτίο τύπου το οποίο βρίσκεται στην αρχική σελίδα στην ενότητα ανακοινώσεις –προκηρύξεις με τίτλο «Εφαρμογή κανονισμός ξυλείας ΚΑΝ. (Ε.Ε.) 995/2010 (Eutr). Μάλιστα στο τέλος του δελτίου τύπου υπάρχει σύνδεσμος (eutr.apdhp-dm.gov.gr ή www.apdhp-dm.gov.gr/eutr ) που σε μεταφέρει σε σελίδα του κανονισμού με δυνατότητα  να περιηγηθείς στη νομοθεσία, στα μητρώα, στα έντυπα κ. α.

Η εγγραφή των φορέων εκμετάλλευσης ξυλείας καθώς και των εμπόρων ξυλείας έχει καταληκτική ημερομηνία την 28η Ιουνίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες: μπορείτε να επικοινωνείτε με την Δ/νση Δασών Καστοριάς στα τηλέφωνα 2467022995, 2467022881 καθώς και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected].

περισσότερα
Back to top button